Ak Parti Koşulları Açıkladı

Ak Parti Koşulları Açıkladı

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz; 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi Adaylık Başvuruları ile alakalı bir açıklama yaptı.

A+A-

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz’i yapmış olduğu açıklamada 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi Adaylık Başvuruları’nın 24 Nisan 2018 Salı ile 29 Nisan 2018 Pazar tarihlerinde Ak Parti Genel Merkezi‟ne veya İl Başkanlıklarına, alındı belgesi karşılığında, bizzat yapılacağını ifade ederek İl Başkanlıklarının, başka iller için yapılacak adaylık başvurularını da kabul edeceklerini, başvuru yapmak isteyen adayların il başkanlıklarına hafta sonları da başvuru yapılabileceğini ifade etti.

BAŞVURU ÜCRETLERİ

Başvuruların, İl başkanlıklarından alınacak basılı formların veya partimizin www.akparti.org.tr  internet adresinde yer alan formların bilgisayar ortamında veya el yazısı ile doldurulup, başvuru için istenen belgeler de eksiksiz olarak eklenmek sureti ile yetkili mercilere bizzat yapılacağını vurgulayan Başkan Filiz, başvuru aidatlarının erkek aday adaylarda  6.000 TL,  kadın ve 18-25 yaş arası genç aday adaylarda  3.000 TL, engelli aday adaylarda ise  1.000 TL olarak belirlendiğini belirtti.

Başkan Filiz, başvuru aidatını yatırmayanların başvurusunun işleme konulmayacağını dile getirdi ve başvuru aidatının, Vakıflar Bankası, Ankara Yenişehir şubesinin  TR 2600 0150 0158 0072 9358 6808 nolu  AK PARTİ Genel Merkez hesabına yatırılacağını, banka dekontun da aday adayının T.C.Kimlik numarası ve adresi de yazılacağını, başvuru sırasında Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi (Milletvekili adaylığı için olduğu belirtilerek adliyelerden veya e-Devlet üzerinden), Diploma fotokopisi , Nüfus cüzdanı sureti, Askerlik durum belgesi ,  İki adet vesikalık fotoğraf ve  Adaylık için istifası zorunlu olan kimselerin, ilgili mercilere sunulmuş istifa veya emeklilik dilekçelerinin fotokopisinin de gerektiğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.