Akademi Zirvesinin 2.si PAÜ'de

Akademi Zirvesinin 2.si PAÜ'de

Akademi Zirvesinin 2.si PAÜ'de

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Genç Ekonomistler Topluluğu’nun ikincisini düzenlediği ‘Akademi Zirvesi’ne konuk edilen Prof. Dr. Ömer Faruk Çolak, Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, Ekonomi Yazarı - Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazar Osman Arolat öğrenciler tarafından ilgiyle dinlendi.

Konferansın Moderatörlüğünü üstlenen İktisat ve Toplum Dergisi Editörü Prof. Dr. Ömer Faruk Çolak konferansın konuk konuşmacıları Prof. Dr. Asaf Savaş Akat ve Gazeteci Osman Arolat’ın kısaca özgeçmişlerinden bahsetti.

Konferansın ilk konuşmacısı Gazeteci Osman Arolat, Türkiye’de son dönemde tüketime dayalı yapılan çalışmalar ve alınan ekonomik kararlarla ilgili bir konuşma yaptı. Konuşmasında ayrıca Türkiye ekonomisi açısından dış ilişkilerle ilgili olumlu ve olumsuz senaryolara değinen Arolat, iç ilişkiler açısından da olumlu ve olumsuz yönleriyle Türkiye’nin ekonomik büyümesini değerlendirdi.

Konferansın ikinci konuğu olan Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, Türkiye ekonomisinde riskler ve fırsatlar ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi. Türkiye’nin ekonomi tarihinde yaşanan 2001 ekonomik krizinden bahseden Prof. Dr. Akat, Türkiye’nin son 15 yılını ekonomik açıdan mücadelelerine de değindi. Türkiye’nin sermaye birikimini, 1950’li yıllarda başlattığını hatırlatan Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, takip eden yıllarda ise kriz ve enflasyonların, ekonominin gelişimine engel olduğuna değindi. Hükümetin önemli ekonomik hedeflerinin arasında dış politikada bağımsız güçlü bir ekonomi sağlamaya çalıştığını vurgulayan Prof. Dr. Akat, bunu sağlayabilmek için dış açığının kapatılması gerektiğini belirtti. Bu açığı kapatmak için farklı yollar izlenebileceğini söyleyen Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, ileri vadede döviz kurunda yaşanabilecek anlık yükselmenin ekonomik krize sebep olmayacağını öngördü.

Konferansın sonunda konuk konuşmacılar, öğrencilerden gelen soruları yanıtlarken, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Sarıtaş, İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Ensar Yeşilyurt ve Prof. Dr. Celal Küçüker günün anısına konuşmacılara hediye takdim etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.