Akçadağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Akçadağ ile Röportaj

Akçadağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Akçadağ ile Röportaj

Furkan Akçadağ: şirketimiz her zaman güncel gelişmeleri yakından takip ederek bunu şirketimize entegre etmeye çalışmışlardır.

A+A-

Röportör: Merhaba Furkan Bey. Öncelikle hoş geldiniz ve benimle bu röportajı yapmayı kabul ettiğiniz için size ayrıca teşekkür ediyorum.

Furkan Akçadağ: Hoş buldum. Ben teşekkür ederim.

Röportör: Öncelikle kendiniz hakkında genel bir bilgi vermenizi rica edeceğim ardından Akçadağ Grup hakkında konuşacağız ve röportajımızı sonlandıracağız.

Furkan Akçadağ: Adım Şeyhmus Furkan Akçadağ. Diyarbakır’da doğdum. Şu an 28 yaşındayım. Jale Tezer Koleji’nden mezun oldum. Ailemin içinde bulunduğu sektör olan inşaat sektörü ile ilgilenmeye başladım ve bununla bağlantılı olarak da Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde inşaat mühendisliği okudum. 2017 yılında inşaat mühendisliği bölümünden üstün başarı ile mezun oldum. Daha sonrasında hidromekanik üzerine olan yüksek lisans eğitimime başladım. Aynı zamanda 2017 yılında mezun olmamın ardından iş hayatıma aile şirketimiz olan Akçadağ İnşaat’ta başladım. Şu anda Akçadağ İnşaat’ın yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütüyorum.

Röportör: Şirket hakkında sorulara gelecek olursak, öncelikle şirketinizin geniş bir sektörel ağının bulunması ve Akçadağ Grup’un kaliteli iş bağlamındaki başarılarının sırrının ne olduğunu düşünüyorsunuz?

Furkan Akçadağ: Aile şirketimizin 1930 yılında atıldığı ticaret hayatındaki başarılarının sebebinin çoğunlukla kuşaktan kuşağa aktarılmış olan tecrübe olduğunu düşünüyorum. Bu sadece aile şirketimizin ilk ticaret hayatına atıldığı zamanlardan kalmamıştır. 92 yıllık süreç içerisinde her kuşaktan şirket yöneticileri ve operasyonel çalışanlar bir önceki kuşaktan kalan tecrübelerin üzerine kendi tecrübelerini koymuşlar ve bunu başarıyla bir sonraki kuşağa aktarmışlardır. Bunun yanında şirketimiz her zaman güncel gelişmeleri yakından takip ederek bunu şirketimize entegre etmeye çalışmışlardır. Bu başarının altında yatan ikinci bir sebep de budur. Her zaman değişime ve gelişime açık olan şirketimiz yurt içinden ve yurt dışından insanların talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda kaliteli işler ortaya çıkarmaya çalışmışlardır. Bu çalışmalarda özverili bir şekilde çalışıldı ve bunun yanında iş birliği içerisinde bulunduğumuz şirketlerin destekleri her zaman yanımızda oldu.

Röportör: Geçtiğimiz günlerde yaptığınız bir açıklamada göre madencilik sektörünün Türkiye için önemli olduğuna değinmiştiniz. Madencilik alanlarındaki çalışmalarınızdan ve bu konunun öneminden bahsedebilir misiniz?

Furkan Akçadağ: Türkiye maden açısından zengin bir ülke olması sebebiyle bu alanda Türkiye’de bu alanda büyük bir istihdam vardır. Bu iş gücü pozitif anlamda Türkiye’ye ciddi anlamda katkılar sağlamaktadır. Fakat madencilik işi bundan daha da ötede Türkiye’nin kalkınmasında ve cari açığın kapatılmasında olmazsa olmaz bir pozisyondadır. Bunun hakkınca kullanılması Türkiye’nin gelişimi açısından da önemlidir. Akçadağ Grup olarak madencilik sektöründe dekapaj ve nakliye işi yapıyoruz. Şu anda devam eden dört dekapaj işimiz bulunmakta. Biri Yozgat diğer üçü ise Manisa’da yürütülüyor. Dekapaj alanında Türkiye’de günümüzde yürütülen işlerin toplam hacmi 100 milyon metreküpü aşmaktadır.

Röportör: Sorularıma cevap verdiğiniz ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.