Akdemir : Kadınlara Pozitif Ayrımcılık Tanıdık

Akdemir : Kadınlara Pozitif Ayrımcılık Tanıdık

“AK Parti olarak 2001 yılından bugüne her şart ve ortamda kadınlara pozitif ayrımcılık hakkı tanıyan bir anlayışla kararlı adımlar attık” dedi.

A+A-

Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Akdemir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle parti binasında düzenlediği basın toplantısında, “Tarih kadınların başarılarıyla bizi her zaman gururlandıran bir tabloya sahiptir” dedi.

AK Parti Kadın Milletvekili aday adaylarının da hazır bulunduğu basın toplantısına, “Açıklama kadınlar, yüreklerinde yüce dağların heybetli ve engin yankısı gibi nice sevgiyi ve cesareti kucaklayan bir gönül dünyasının sahipleridirler” diyerek başlayan Akdemir, “Onlar bazen eş, bazen anne, bazen idareci, bazen iş kadını, bazen yönetici ve hatta bazen evlerin sıcacık hanımlarıdırlar.  AK Parti olarak 2001 yılından bugüne her şart ve ortamda kadınlara pozitif ayrımcılık hakkı tanıyan bir anlayışla kararlı adımlar attık. Hiçbir zaman kadınlarımızın öz haklarının yok sayılmasına müsaade etmedik. Kadınlarımız için atılması gereken her adımı gerek yasal manada gerekse idari anlamda kararların alınmasını sağladık. Diğer siyasi hareketlerdeki gibi kadınlarımızı yönetim kademelerinden uzak tutmadık. Kadınların, kadın kolu teşkilatlarımızın dışında parlamento başta olmak üzere, belediye meclis üyeliklerinde, il yönetim kademelerinde ve tüm yönetim kademelerinde olmazsa olmaz olarak görüp kararlı bir yaklaşımla aktif görevler almasının önündeki engelleri kaldırdık” ifadelerini kullandı.

Cennet annelerin ayağı altındadır diyen bir medeniyetin mensupları olduğumuza dikkat çeken Akdemir, “Yüce dinimiz bizlere kadınları nasıl baş tacı etmemiz gerektiğini tüm güzellikleriyle öğütlemiştir. Yine bizim rehberimiz olan Peygamberimiz Hz Muhammet Mustafa Sav veda hutbesinde kadınları koruma görevini onlar sizlere emanettir, sözleriyle kadınların kutsiyetini ifade etmiştir” dedi.

“KADINA ŞİDDETİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”          

Kadına karşı şiddet olaylarına da dikkat çeken Akdemir, “Son günlerde en çok kadınlara yönelik şiddet olaylarına rastlamaya başladık. Şu hususun mutlaka bilinmesini isteriz, AK Parti olarak kadına şiddet uygulayanların takipçisi olacağız.  Bu vesileyle kadına değer veren, güç veren ve her platformda söz sahibi olmasının önündeki engelleri ortadan kaldıran başta kurucu genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ve Kadın Kolları genel başkanımız Azize Sibel Gönül başta olmak üzere tüm gönül ve sevgi insanlarına kadınlar adına minnet ve şükran duygularımı ifade ediyorum.  Daha aydınlık, özgür ve demokratik günlerin ışığıyla aydınlanan yarınlara kadınların varlığı ve güçlü desteğiyle ülkemizin başarılara ulaşmasını sağlamak için çalışmalarımıza güç vermeye devam edeceğiz.  Bu vesileyle 8 Mart Dünya Kadınlar gününün dünya da kadınların demokratik bir güçle özgürlük alanları genişlemiş, şiddetten uzak ve sevginin hakim olduğu bir dünya’ya yelken açmasını temenni ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Dünya Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun” dedi.

AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin de toplantı sonunda kadın kollarını ziyaret ederek tek tek günlerini kutladı ve kısa bir konuşma yaptı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.