Akdere Çayı Rehabilite Edilecek

Akdere Çayı Rehabilite Edilecek

Denizli’nin Çameli ilçesinde Akdere Çayı rehabilite edilecek.

A+A-

Denizli’nin Çameli ilçesinde Akdere Çayı rehabilite edilecek. Belediye ev sahipliğinde Batı Akdeniz Havzası Mikrohavzası Entegre Rehabilitasyon Projesi toplantısı yapıldı.

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından bölgedeki tüm kuruluşlarında katılımlarıyla Batı Akdeniz Havzası Akdere Çayı Mikrohavzası Entegre Rehabilitasyon Projesi hazırlıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Daire Başkanı Kürşat Yıldırım ile ekibi, Denizli Orman Bölge Müdür Yardımcısı Erol Pehlivan ile ekibi açılış toplantısına katıldılar.

 

Çameli Belediyesi ev sahipliğinde yapılan proje toplantısına proje kapsamında ki Çameli Kaymakamı Onur Özaydın, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ,Çameli Belediyesi meclis üyeleri, mahalle muhtarları Denizli Büyükşehir Belediyesi, Valilik, Kaymakamlık, Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve ilçe Müdürlüğü, Güney Ege Kalkınma Ajansı, Arı Yetiştiricileri Birliği, Sığır Yetiştiricileri Birliği, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı.

Proje kapsamında Çameli İlçesi’ne bağlı Kınıkyeri, Cumaalanı, Çamlıbel, Kalınkoz, Yaylapınar, Kocaova, Kolak, Gökçeyaka, Ericek, Yeşilyayla, Güzelyurt köyleri ziyaret edilerek kurum temsilcileriyle beraber mahallelerin sorunları dilenilerek plan ortaya konulacak. Hazırlanan plan ile köylerin ormancılık, sulama, tarım ve sosyal ihtiyaçlar ortaya konularak kurumlarla eşgüdüm halinde uygulama projeleri hazırlanacak.

 

Proje Açılış Toplantısı kapsamında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Kürşat Yıldırım; “Havzayı yukarıdan aşağıya ele alarak köylerin sorunlarını dikkate alarak, tecrübelerimizi yansıtarak katılımcı bir yaklaşımla projelerimizi hazırlıyoruz. Projeyi başta Orman Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olmak üzere katılım gösteren tüm kurumlar ele alacaktır” dedi.

Açılış konuşmasında Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan proje için teşekkür ederek, “Daha önce ele aldığımız Karanfilli Çayı Rehabilitasyon Projesinde sağladığımız katılımcılığı ve uygulamaya geçirilmesindeki başarıyı bu yeni proje içinde başaracağımızı umuyorum. Genel olarak toprak, su ve bitki örtüsü arasında doğal dengeyi sağlamaya yönelik teknik, kültürel ve idari tedbirlerin alınmasıyla havzada yaşayan halkın sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmalarının sağlanması ve doğal kaynaklar üzerindeki baskının hafifletilmesi için yapılan çalışmalardır. Ülkemizin batısında geçen yıl Karanfilli Çayı Mikrohavza Entegre Rehabilitasyon Projesinde ilk defa ilçemizde başlamasından dolayı başta Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na Orman Genel Müdürlüğü ve Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü ve ekibine teşekkür ederek yapılan çalışmalar açılış ve koordinasyon toplantısına katılan tüm taraflara teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Açılış konuşmasında Çameli Kaymakamı Onur Özaydın; “ Daha önce olduğu gibi tüm ilçe kurumlarımızla projeye katkı vermeye devam edeceğiz. Muhtarlarımızda yatırım ve hizmet alma anlamında tüm sorunlarını köylüler ve özellikle kadınlarımızla mahalle ziyaretlerinde sorunları belirtmelerini istirham ederim” ifadelerini kullandı.

Toplantı Bakanlık Şube Müdürü Selim Şahin’in bilgilendirme sunumunun ardından yetkililerin ve Mahalle muhtarlarının ön konuşmalarıyla devam etti. Proje kapsamında Çameli’de 11 Mahalle’de Sor Sap Çöz Uygulaması yapılacak ve uzmanlarla proje ortaya konulacak.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.