Akif’i Rahmet ve Minnetle Yâd Ediyorum

Akif’i Rahmet ve Minnetle Yâd Ediyorum

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

A+A-

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamasında, “Bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklâl Marşımızın kabulünün 102. yılını idrak ederken bize böylesine anlamlı bir marş hediye eden milli şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’u rahmet ve minnetle yâd ediyorum” dedi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“ 102 yıl önce, Büyük Türk Milleti’nin silkinerek kendine gelişini ve bağımsızlık mücadelemizi anlatan İstiklal Marşımız; devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolüdür. Topraklarımızın işgal altında olduğu yıllarda Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, tarihi boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimizin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan düşkünlüğünü, milli mücadele ruhunu, fedakarlığını ve cesaretini en özel şekilde dizelere dökerek Milli Marşımızla ölümsüzleştirmiştir.

 Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, yazdığı İstiklal Marşı'yla milletimizin içindeki o ulvi ve büyük duygulara adeta tercüman olmuştur. İstiklal Marşı;  milletimizin onur ve gurur mücadelesinin yıldızı olarak milletimize mal olmuştur. Yüce Türk Milletinin, Kahraman ordumuzun hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceğini duyuran, gerektiğinde milletimizin birlik ve beraberlik ile başaramayacağı hiçbir şeyin olmayacağının da sembolüdür.

Geleceğimizin umudu olan gençlerimize ve bizlere düşen, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un mirasına sahip çıkarak, Türkiye’nin sahip olduğu milli ve manevi değerleri muhafaza ederek, bu değerler üzerinden ülkemizi dünya devletleri arasında hak ettiği seviyeye çıkarmayı misyon edinmektir. 

Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşımızın kabulünün 102. yıl dönümünü kutluyor, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kurtuluş savaşımızda şehit düşen tüm kahraman askerlerimizi, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.