Akis Haber'den  İLKSAN Seçimleri Analizi

Akis Haber'den İLKSAN Seçimleri Analizi

Ertelenen ve muamma haline gelen İLKSAN seçimleri nihayet yapıldı. Kurulduğu günden beri tartışmaların odağında olan İLKSAN’ı kimler yönetecek şekillenmeye başlarken bazı tartışmaları da beraberinde getirdi.  

A+A-

Çeşitli medya kuruluşlarında “Birilerine İLKSAN dersi”, “İLKSAN seçimini kim kazandı” vs. başlıklar atılırken medyada daha önce 16 Şubat 2019 yılında yapılan genel merkez seçimlerinde Genel Başkan Ali Yalçın ile aynı oyu alan ve hakkında Genel Başkanla aynı oyu aldı haberleri yapılan Genel Başkan yardımcısı Şükrü KOLUKISA’nın kısa süreli şube başkanlığından sonra Genel Başkan yardımcısı olduğu Denizli'de İLKSAN seçim sonuçları nedir diye insan sormadan geçemiyor. 

Seçim sonuçlarına göre Türk Eğitim Sen 21 delegenin 14’ünü alırken; Genel başkan ile aynı oyu alan Genel başkan yardımcısının yetkili olduğu ilde 7 delege çıkarması biraz düşündürücü geliyor.

Seçim sonuçlarında il bazında yönetime geldiklerinde (5200) beş bin iki yüz kadar üyesi olan sendikanın son yetki belirleme sürecinde 4868 ile imza atan Şube Başkanı Feyzullah ÖSELMİŞ’in üyelere yaklaşımı mı etkili olmuştur?

Yoksa İlçe başkanlığından Şube Başkan Vekili seçilen Mustafa ŞAHİN’in kendine yakın isimleri referans olarak Müdür yapması ve kendisinin aynı anda 2-3 okula talip olması mı tepki çekmiştir. Hele ilçe başkanlığını yaptığı ilçede hiçbir delege kazanamamış olması önümüzdeki günlerde genel merkezin ve il yönetiminin sonuçları nasıl okuyup değerlendireceği her biri birer muamma olarak karşıda durmaktadır. Ortada bir gerçek var Genel Başkan ile eşit oy alan Genel Başkan yardımcısının şubesinde İLKSAN seçimlerinde 21 delegenin ancak 7 sini alabilmiş olmasıdır.

Akis Haber Analiz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum