AKK-AKN adil kullanım kotası kaldırılacak mı?

AKK-AKN adil kullanım kotası kaldırılacak mı?

1 Ocak 2019 tarihinden itibaren AKK-AKN adil kullanım kotasının kaldırılacağı haberleri gündeme bomba gibi düştü. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan da bu haberleri doğrulayarak 2019 yılının Ocak ayında AKK-AKN uygulamasının kaldırılacağını resmen a

A+A-

1 Ocak 2019 tarihinden itibaren AKK-AKN adil kullanım kotasının kaldırılacağı haberleri gündeme bomba gibi düştü. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan da bu haberleri doğrulayarak 2019 yılının Ocak ayında AKK-AKN uygulamasının kaldırılacağını resmen açıkladı.

 

2019 senesinde internet adil kullanım kotasının kaldırılacağı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan tarafından doğrulandı. Cahit Turhan açıklamasında, "AKK-AKN uygulaması 2019 yılında kaldırılacak." dedi.

 

AKK-AKN Adil Kullanım Kotası Nedir?

 

Adil kullanım kotası, internet kullanıcıları tarafından kullanım esnasında yoğun veri trafiğinden etkilenmemek adında oluşabilecek teknik problemleri engellemek adında planlanan uygulama bütünlüğüdür.

 

Adil kullanım kotası ile birlikte internet kullanıcıları belirli limitler dahilinde indirme işlemlerinden yararlanabiliyorlar. İzin verilen limitler dolduğu takdirde internet hızında düşme yaşanır. Standart olarak 20 mbps hızı ile internet kullanan bir kullanıcı izin verilen 10 GB'lık veri indirme limitlerini aştığı anda internet hızı 3 mbps'ye kadar düşürülür ve daha sonrasında sıfırlanma süreci ile eski hızına kavuşur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.