Alpaslan Türkeş, Türk Siyasi Hayatının En Önemli Liderlerindendir

Alpaslan Türkeş, Türk Siyasi Hayatının En Önemli Liderlerindendir

O, askerdir, demokrattır, teorisyendir, devlet adamıdır, genel başkandır, bilge’dir, dava adamıdır, liderdir, ülkücüdür ve Başbuğ’dur.

A+A-

 Yaşadığı sürede devlet, millet hayatını etkileyen her kritik olayda sorumluluktan kaçmamıştır.Her idealist için örnek teşkil edecek bir hayat yaşamıştır.Türk milleti için ortaya koyduğu görüşleri, düşünceleri ve söylemleri yalnız bugünün nesillerini değil yarınki nesilleri de etkileyecek türdendir.Hayatını ideallerine adamış, ideallerini de hayata geçirebilmiş bir kişiliktir.
         
        3 Mayıs 1944 yılında Türkçülük, Turancılık adıyla arşivlerde yerini alan davayla ilgili olarak tutuklanır, yargılanır ve beraat eder.
19 Kasım 1960’da Yeni Delhi’ye sürgüne gönderilmiştir.21 Şubat 1963 tarihinde Türkiye’ye dönmüş ve 21 Mayıs 1963 tarihinde de tutuklanmıştır. 12 Eylül 1980 tarihinde yapılan askeri darbeden sonra tutuklanmış 4 yıl, 5 ay, 28 gün hapishanede tutulmuş,  9 Nisan 1985 tarihinde serbest bırakılmıştır.

        Alpaslan Türkeş’in ortaya koyduğu davayı, yolu ve özelliklerini yazdığı şu satırlar açık bir biçimde ortaya koymaktadır: “Gayemiz Türk milletinin kurtuluşu içindir. Mücadelemiz, Türkiye’nin başındaki bütün felaketlerdir. Fikir ve haklı bir dava en büyük kuvvettir. Biz, Türk milletinin davasını güdüyoruz. Arkamızda hiçbir yabancı güç yok. Arkamızda Türk milleti var.Bunun için yolumuz doğru ve sağlamdır. Allah bizimledir. Yenilmez insanlarız, çünkü imanımızı tamdır. Yenilmez olmamızın sırrı inançlardan, ülküden, büyük davadan dönmemek, taviz vermemek ve asla yenilmeyi kabul etmemektir”.Buluşma yerimiz ne doğudur, ne batıdır, ne kuzeydir, ne güneydir. Buluşma yerimiz Büyük Türkiye’dir. Buluşma noktamız Türk’ün kafası, Türk’ün kalbi, Türk’ün cevher’i aslisidir.Fikir temeli olmayan hiç bir hareketin başarı kazanamayacağına, özellikle dikkat çekmiştir.

         Türk milleti için her çeşit yabancı ideoloji ve kültür saldırısına karşı dayanılacak kuvvet, Türklük ülküsü ve Türk milliyetçiliği şuuru ile Türk milliyetçiliği ideolojisidir.Türk milletini, Türk vatanını ve Türk devletini sevmek, bunların iyiliği için ve yükseltilmesi için çalışmaktır düsturu ile yıllarca mücadele vermiştir.
         
        İşte çileli ömrünü  Türk milletini en ileri, en medeni, en kuvvetli bir varlık haline getirme ülküsü uğruna geçiren Son Başbuğ Alparslan Türkeş’i 26. ölüm yıldönümünde rahmet minnet ve dualarla anıyoruz.

  TÜRKAV Iğdır İl Başkanlığı olarak bu yıl Başbuğ Alparslan Türkeş için deprem bölgesine ve ilimizde bulunan ihtiyaç sahibi ailelere yardımlar yapacağız.Ruhu şad mekanı cennet olsun.

Kurban Parlar
TÜRKAV Iğdır İl Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.