ALTERNATİF : AYS-999 AHİLİK YÖNETİM SİSTEMİ 

ALTERNATİF : AYS-999 AHİLİK YÖNETİM SİSTEMİ 

Kapitalizm, Sosyalizm, Komünizm vb her türlü izm içeren toplum yönetim sistemleri insanların kaynakları sınırlı dünyamızda kardeşçe, hakça paylaşan, adaletli, üretken ve kaliteli yaşamlarını sağlayamamıstır. 

A+A-

Milletler ancak yeni ve sürdürülebilir medeniyet oluşturduklarında isimlerini tarihin altın sayfalarına yazdırabilmişlerdir.

Adı ne olursa olsun her türlü milliyetçilik evrensel boyutta bünyesinde başka millet ve toplulukları küçük görmek düşuncesini barındırır. İslamdan ayrı düşünülen bir Türk milliyetçiliği ve Türklükten ayrı bir İslam tasavvuru bugünümüzde eksikliğini duyduğumuz yönetim sistemleridir. Geçmişteki olumsuz ve bölücü ve ayrıştırıcı uygulamalarına bakarak Türk milliyetçiliğini ve İslami yönetim uygulamalarını hiçbir alternatif çözüm ortaya koymadan eleştirmek sadece dedikodu edebiyatıdır.

1171 yılında Azerbaycan Hoy şehri doğumlu bir Türk düşünce ve eylem insanı olan Ahi Evran tarafından kurulan Ahilik; dünya ve ahiret mutluluğunu esas alan bir medeniyet tasavvuru olduğundan Yüzyıllar boyunca uygulanagelmiştir. Ürün/hizmet, madde/mamul, kaliteli insan ve yönetim sistemi standartlarını üretmeyen Türk ve İslam dünyasına yenilenmiş ve çağımıza uyarlanmış alternatif bir yönetim sistemi modeli sunuyoruz;

AYS-999 AHİLİK YÖNETİM SİSTEMİ STANDARTLARI

Batı dünyasının Türkistan coğrafyasında yetişen bilim adamlarından kopyalayarak veya esinlenerek oluşturduğu bizim de tercüme ederek edindiğimiz standartları aldık, üzerine Selçuklu ve Osmanlılarda 800 yıl başarıyla uygulanan AHİLİK İLKELERINI geçirdik. Ortaya çıkan yeni yönetim sistemini tek kişilik esnaf dünyasına, kamu, özel sektör ve STK'lara uygulayabiliyoruz. 

Uygulamaya Ankarada başladık. Bütün Türk ve İslam dünyasının problemlerine çözüm önerimizin adıdır =AYS-999 AHİLİK YÖNETİM SİSTEMİ. 

Vira Bismillah. 

Esirgeyen ve bağışlayan yüce Allah'ın adıyla.

Sami Öztürk

İnsan ve Kalite Derneği Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.