Altı Hakim Ve Savcı Daha Tutuklandı

Altı Hakim Ve Savcı Daha Tutuklandı

Denizli’de Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun geçen hafta önce açığa aldığı, daha sonra haklarında gözaltı kararı verilen 9 hakim ve savcıdan 6 hakim ve savcı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı, 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

A+A-

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen hafta gözaltına alınan 6 hakim ve 3 savcıdan 4 hakim ve 2  savcı, dün çıkarıldıkları Nöbetçi Mahkeme tarafından tutuklandı.  Gözaltına alındıktan sonra  savcılık sorgularının ardından 9 hakim ve savcı tutuklanma talebiyle Denizli 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkeme tarafından ifadeleri alınan Çal hakimi Akın Karasu, Çameli Hakimi Murat Deveci, Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Serdar İnan, Tavas Hakimi Muhteşem Özyılmaz, Denizli Cumhuriyet Savcısı Özlem İlhan Uzunca ile Acıpayam Cumhuriyet Savcısı Ufuk Serli tutuklandı.  Çivril hakimi Gülşen Altunbuçak Aktürk, Çivril Cumhuriyet Savcısı Serkan Aktürk ve tutuklanan Ufuk Serli’nin eşi Acıpayam hakimi Songül Serli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu arada Denizli’de dün açığa alınan Denizli Adliyesi’nde görevli 37 memur hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilen memurların evlerinde aramalar yapıldı, gözaltı kararları uygulandı. Ayrıca FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Bank Asya Denizli Şube Müdürü Osman Kiriş’in de gözaltına alındığı öğrenildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.