AMATEM'de Neler Oluyor ?

AMATEM'de Neler Oluyor ?

Madde bağımlılarının tedavi gördüğü AMATEM’lerin hali içler acısı. Kapasite ve kalite yetersizliği yaşayan sağlık merkezlerinde, büyük güvenlik açığı yaşanıyor.

A+A-

YEŞİLAY Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak, uyuşturucu bağımlılarının tedavi gördüğü AMATEM’lerin yetersizliğini gündeme getirdi. Ankara’da sadece Numune Hastanesi’ne bağlı bir AMATEM’in bulunduğunu belirten Toprak, “34 yataklı, kapasitesi çok düşük. Sadece Ankara’ya değil İç Anadolu’ya da hizmet ediyor. Hem personel yetersizliği hem kapasitesinin azlığı asıl amaca yönelik hizmetlerin verilmesini engelliyor. Mahkemeler tarafından tedavi kararı alınan bağımlılara dahi hizmet veremiyor” diye konuştu.


AMATEM’DE UYUŞTURUCU SERVİSİ!


AMATEM’lerde kontrol sisteminin yok denecek kadar az olduğunu belirten Toprak, “Torbacı dediğimiz insanlar buralara tedavi amaçlı girip tekrar tedavi olanlara uyuşturucu madde satabiliyor. Personel yetersizliği var. Bu bölüm üniversitelerde maalesef seçilmiyor. Çok sorunlu bir branş ve zahmetli olduğu için seçilmiyor. Bu bölümü teşvik etmeleri için Sağlık Bakanlığı’na şu öneride bulunuyoruz: Bu bölümde çalışanlara teşvik primleri verilebilir” dedi. 


HASTALARA ÖNERMiYORUZ


HÜKÜMETİN AMATEM’lerin kapasitelerinin genişletilmesi ve günümüzün şartlarına uyarlanması konusundaki çalışmalarını hızlandırması gerektiğini vurgulayan Şemsettin Toprak, “Bakanlar Kurulu ve Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda biraz daha aktif olmaları gerekiyor. Günümüzde çocuklarımız hızlı bir şekilde uyuşturucuya bulaşıyor. Birçok çocuk hasta olarak geliyor, bizden de yardım isteyenler oluyor. AMATEM’deki çaresizliği bildiğimiz için öneremiyoruz. Sıra beklenmesi, yığılmanın olması ve sonuca gidilmemesi nedeniyle” dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.