Anadolu Gençlik Dergisi "Erbakan Hoca" Özel Sayısı Yayınladı

Anadolu Gençlik Dergisi "Erbakan Hoca" Özel Sayısı Yayınladı

Anadolu Gençlik Dergisi Denizli Temsilcisi olarak Erbakan Hoca özel sayısını okuyucularımızla buluşturuyoruz.

A+A-

  Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın vefatından sonra her Şubat sayısını ‘Erbakan Hoca’ konseptiyle ele aldık. Anadolu Gençlik Dergimiz, bu yıl büyük bir esere imza atarak, derginin yanında bir de ‘Prof. Dr. Necmettin Erbakan Özel Sayısı’ çıkarttı. Üç aylık altyapı çalışmalarımızın ardından tamamlanan eserde, Erbakan Hoca ve onunla özdeşleşen Milli Görüş Hareketi “Siyasal Söylem, Üslup ve İletişim” üst başlığı ile 52 konuda ele alındı.

 

  Milli Görüş’ün her yönü ile siyasal iletişim dilinin ele alındığı özel sayının gelecek kuşaklar için önemli bir kaynak eser olacaktır. Anadolu Gençlik Dergimiz her şubat ayında ‘Erbakan Hoca’ konsepti ile çıkmaktadır. Bu sene de özel olarak ‘Prof. Dr. Necmettin Erbakan Özel Sayısı’nın derginin yanında haricen hazırlanmıştır. 

 

  Üç aylık yoğun bir çalışma sonucu özel sayıyı çıkardık. “Bilindiği üzere Anadolu Gençlik Dergimiz, Erbakan Hoca’nın vefatından bu yana Hocamıza bir vefa olarak her şubat sayısını Erbakan Hoca konseptinde ele alıyordu. Ancak yüksek bir dağdan uzaklaştıkça o dağın heybetinin, ihtişamının daha iyi anlaşıldığı gibi biz de Erbakan Hoca’nın vefatından sonra dünyada ve ülkemizde yaşanan gelişmelerle ideallerini, hedeflerini ve misyonunu daha iyi anlamaya başladığımızı düşünüyorum. Bu minvalde, muayyen bir düzlemde ilmi metotlarla irdelenmiş muhayyer bir çalışmanın Erbakan Hoca’yı daha iyi anlatacağı üzerine bir temayül oluşturuldu. Çünkü gerçekten Erbakan Hoca’yı anlamak anmanın ötesinde milletimizin, ümmetin ve insanlığın geleceği için çok büyük anlamlar arz etmektedir. Üç aylık bir konsept ve altyapı belirlemesinin ardından üç aylık da fiili bir çalışma tempomuzla Erbakan Hoca ve onunla özdeşleşen Milli Görüş Hareketi’ni ‘Siyasal Söylem, Üslup ve İletişim’ üst başlığı ve 52 konu başlığı ile ele aldık. Tabi öncelikle böylesine güzide bir çalışma için Anadolu Gençlik Dergisi Denizli Temsilcisi olarak Anadolu Gençlik Dergimizin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Biten’e ve ekibine teşekkür ediyorum.

          

  Erbakan Hoca ve Milli Görüş Hareketi’nin duruşu, izlediği metotlar ile stratejilerin iletişim dilini detaylı bir araştırma konusu haline getirdik. “Türkiye siyaset tarihindeki rolü ve kendine has tarz-ı siyaseti ile Erbakan Hoca, bir taraftan akademik, bir taraftan bürokratik, bir taraftan da toplumsal yönü olan farklı refleksler geliştirmiştir. Milli Görüş’ün kavramsal analizinin ve iletişim kültürünün bu yönleri ile ortaya konması ise konunun önemini arttırmaktadır. Milli Görüş’ün her yönü ile bir siyasal iletişim dilini kullandığı çeşitli dönemlerde, Erbakan Hoca’yla birlikte ele alınacağı akademik ve kapsamlı bir portföyünün çıkarılması ve bu alandaki uzman kişilerinde desteğiyle nitelikli bir araştırılmanın yapılması gelecek kuşaklar için önemli bir kaynak olacağı kanaatindeyiz”

         

  Prof. Dr. Necmettin Erbakan Özel Sayısı’nı hazırlarken, uzman kişilerden oluşan 350 kişilik bir havuz oluşturuldu.  “Çalışmayı; akademisyen, aydın, gazeteci, yazar, düşünür, siyasetçi ve sivil toplum kuruluşu başkanı sıfatları ile konseptle ilgili 350 kişilik bir insan havuz ile gerçekleştirildi. Bizler inanıyoruz ki Erbakan Hoca’yı anlamak için hamasetten, mistisizmden ve bireysel yüceltmeden uzak ilmi, fikri ve misyona dayalı bir bakış açısı gerekmektedir. 

              

  Özel sayımızda aynı zamanda birçok konuşma metni de yer almaktadır. Bir çok kaynaklardan tasnif edillmiştir. “Çalışmaya başlamadan önce çok detaylı bir literatür taraması gerçekleştirildi. Yapılan çalışmaları yüksek lisans ve doktora tezleri, kitaplar, Milli Görüş Partileri’nin belge, doküman ve yayınları başlıkları ile tasnif edildi ve bundan sonraki çalışmalara da kaynaklık etmesi açısından özel sayıya eklendi. Bunlara ek olarak Erbakan Hoca’nın 1969 yılından önce bir akademisyen olarak yapmış olduğu konferansları; İstanbul’un fethi, Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi, D8, Parti kongre, basın açıklaması, yurtiçi ve yurtdışı resmi temas görüşmeleri vs. gibi bir çok konuşmaları tarandı. Bunlardan bazılarını da seçme metin olarak esere eklendi. Bu arşiv taraması ile de gördük ki bundan sonra farklı konseptlerde ve konularda yapılmak üzere yeni çalışmaların yapılması zaruridir ve bu çalışmalar için yeterli kaynak da ziyadesi ile mevcuttur” 

           

  Prof. Dr. Necmettin Erbakan Özel Sayısı’nı almak isteyenler Anadolu Gençlik Dergimizin Denizli temsilciliğiyle irtibata geçebilirler.  

 

                                                                                                   Ekrem ÇETİN

                                                                               Anadolu Gençlik Dergisi Denizli Temsilcisi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.