Anadolunun En Büyük 500 Şirketinden 28'i Denizlili

Anadolunun En Büyük 500 Şirketinden 28'i Denizlili

TÜRK Ekonomi Bankası (TEB) ile Ekonomist Dergisi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği araştırmada Anadolu'nun en büyük 500 şirketinden 28'inin Denizlili olduğu açıklandı. Bu firmalara düzenlenen gecede plaket verildi.

A+A-

TEB ile Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği (DESİAD) işbirliğiyle düzenlenen plaket töreni, Dedeman Park Otel'de gerçekleştirildi. Törene; Vali Yardımcısı Erol Türkmen, DESİAD Başkanı Ahmet Yavuzçehre, Türk Ekonomi Bankası Bölge Direktörü Birol Kaya ile çok sayıda işadamı ve iş kadını katıldı.

"İŞSİZLİĞİN AKSİNE BİZDE İŞ GÜCÜ EKSİKLİĞİ VAR"

Gecede konuşan DESİAD Başkanı Ahmet Yavuzçehre, "İşsizliğin aksine bizde iş gücü eksikliği var. Bu yüzden üzerimize düşen şehrimizde çalışanların eğitimini arttırmak ve onların bu sektörlerde daha çok çalışmalarını sağlamaktır. İçinde bulunduğumuz dönemde bölgemizde yatırım yapmak pek mantıklı değilken, teşvik sisteminin görece rekabetimizi baltalayıcı gelişmelerinin varlığına rağmen bugün aramızda bulunan 28 şirketimiz Anadolu'nun en büyükleri sıralamasında 500 şirket arasına girmeyi başarmıştır. Bu bizler için büyük bir gururdur. Bu 28 şirketimizin 2013 yılındaki ticaret rakamları 10.3 milyar lira olmuştur. 17 bin kişiye iş imkanı sağlanmıştır. Bu rakamın yüzde 77'lik kısmı bizim dernek üyelerimiz tarafından gerçekleştirildi" dedi. Kentin ülkenin en çok istihdam sağlayan illeri arasında olduğunu söyleyen TEB Bölge Direktörü Birol Kaya, "Bugünü Türkiye genelinde ilk 500 sıralamasında yer alan sanayi ve ticaret kuruluşlarımızı ödüllendirerek taçlandırıyoruz. Denizli'de 6 şubemiz ile hizmet vermekteyiz. Ticaret hayatındaki hızlı gelişmelere uyum sağlayan finansal ürünlerimizle, iş dünyamızın yanında olmaktan TEB olarak gurur duyuyoruz" dedi. 

PLAKETLERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından sıralamaya giren şirketlere plaket verildi. Ödül töreninden sonra TEB Ekonomisti Emre Tekmen ise "2015 Beklentileri ve Makro Bakış" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.