Anaokulu'ndaki zehirlenmenin nedeni tavuklu pilav!

Anaokulu'ndaki zehirlenmenin nedeni tavuklu pilav!

Denizli'nin Çivril ilçesinde Çivril Eğitim Gönüllüleri Vakfı (ÇEVAK) Anaokulu'nda 66 kişinin zehirlenmesi ile ilgili olarak son dakika açıklaması geldi.

A+A-

Denizli'nin Çivril ilçesindeki anaokulunda yaşanan zehirlenmenin nedeni belli oldu. Çivril Eğitim Gönüllüleri Vakfı (ÇEVAK) Anaokulu'nda dün gerçekleşen zehirlenme olayı ile ilgili olarak 51'i öğrenci olmak üzere 66 kişi hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

Denizli'nin Çivril ilçesinde Çivril Eğitim Gönüllüleri Vakfı (ÇEVAK) Anaokulu'nda 66 kişinin zehirlenmesi ile ilgili olarak raporlar ortaya çıktı. Zehirlenme nedeni olarak tavuklu pilav gösterildi.

Bünyesinde 80 öğrenci barındıran ÇEVAK Anaokulu'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 25 Nisan tarihine bir kermes düzenlenmişti. Kermeste öğrenci velileri okula katkı sağlamak amacı ile evlerinde kendi hazırladıkları tavuklu pilavlı yiyecekleri satmak için okula getirdi.

Neden Tavuklu Pilav!

Ancak tavuklu pilavların çoğu kermeste satılamadı. Bu satılamayan yiyecekler daha sonrasında dün öğle yemeğinde öğrencilere dağıtıldı. Okul çıkışı evlerine giden öğrenciler ishal, kusma, baş dönmesi ve mide bulantısı şikayeti ile hastanelere başvurdu. Çivril Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan 66 kişinin zehirlendiği ortaya çıktı.

Çivril İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yemekten numune alınarak başlatılan soruşturmanın detayları geldi. Konu hakkında bir açıklama yapan Denizli Valiliği, anaokulunda yaşanan olayla ilgili olarak bilgilendirmede bulundu. Valiliğin açıklamasında zehirlenmenin tavuklu pilavdan kaynaklandığı ve halen soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.