Ankara'da Sanat Artık Emin Ellerde...

Ankara'da Sanat Artık Emin Ellerde...

Türk Kültürünü Yaşatma Etkinlikleri kapsamında Türk Dünyası Sanatçıları 2015 yılında Ankara'da buluşuyor.

A+A-

Türk Kültürünü Yaşatma Etkinlikleri kapsamında Türk Dünyası Sanatçıları 2015 yılında Ankara'da buluşuyor. Türkiye'nin şehirlerinde ve Türk Dünyasının Şairleri, sanatçıları, İl ve İlçe temsilci başkanları Eğitimci-Yazar, Ankara Sanat Platformu Başkanı Sultan Özateş'in başkanlığında toplanacaklar. 2015 yılında " Sanat Yüreklerin Şurası" Ankara'da gerçekleşecek. Şura çerçevesinde sanat festivali, ödül töreni, antoloji galası, imza etkinlikleri, sergi çalışmaları ve kermesler sevgi dolu yürekleri sanatın renklerinde buluşturacak. 2014 yılında başlatılıp sonuçlanan 6 proje ve Antoloji yazar ve şairleri kardeşlik için buluşacaklar.

 TÜRK SANAT DÜNYASINI KUCAKLAYAN PLATFORM

Sanat Dünyasından tüm dünyaya birlik ve beraberliğin sevgisini kanıtlayacak bu organizasyon, ülkemizde yaşayan sanatçılar arasında sevgiyi arttıracak, iletişimi kuvvetlendirecek ve Türk El Sanatlarının - Yazı Sanatının halkla buluşmasına yardımcı olup, topluma teşvikte sorumluluk noktasında bireylere önemli bir misyon yüklenlemeleri beklenmektedir. Toplantıya Kayseri'den, Avrupa'dan, Türk Dünyasından ve Ülkemizden 500 sanatçının katılımı bekleniyor.

SANAT ETKİNLİKLERİNDE İLKLERE İMZA ATMAYA BAŞLADIK

Ankara Sanat Platformu Sanatçıları, olarak Uluslararası Sanat Etkinliklerinde ilklere imza atmaya başladık.İlk imzamızı Ankara Başkent Öğretmenevinde 26 Ocak'ta attık. Devamında "Türk El Sanatları Sergisi, Fotoğraf Sergisi, Sanatla İletişim Paneli, Tasavvuf Konserleri, Türk Dünyası Kadın Ressamları Zirvesi, Türk Sanatında En Son Nokta ve Bakış Açısı Panelleri, Şair Bakışlı Kalemler Buluşması, Aşk-ı Mutlak Törenleri, Ödül geceleri, Edebiyat ve Resim yarışmaları, Türk Sanatçılarının Çalıştayları" etkinlikleri gerçekleşti.

AMAÇ TÜRK VE AVRUPA'DA YAŞAYAN SANATÇILARIMIZLA HALKA ULAŞMAK

Amacımız Türk ve Avrupa^da yaşayan sanatçılarımızla halka ulaşmak, eserlerini tanıtmak, teşvik etmek, mesleki deneyimlerle insan sevgisinde iletişim sağlamak, birlik ve beraberlikte işbirliğini sağlamaktır. İnsandaki enerjinin olumlu kullanılmasında öncü olmak, sanatla gelen süreçlerin kavratılmasını sağlamak, zamanı etkili kullanmayı değerlendirerek, sanat yürekler olarak Ankara'dan dünyaya sevgi ve barış mesajı vereceğiz.

Bu mesajın ve çalışmanın içeriğini yayınlayacağımız " Sanatla Fark Yaratan Yürekler Türkiye Deklerasyonunu" içerisinde yer alarak, hedefimiz dünyanın dikkatini Türk Sanatlarına ve azmin başarıdaki sevgisine çekmek olacaktır. Bu çerçevede İl İl etkinlikler ve sanat platformları oluşturuldu. Uluslararası Etkinlikler hazırlanmaktadır. Gerçekleştirilen etkinliklerde hiç bir kurum ve kuruluştan maddi destek alınmamıştır. Sultan Özateş sponsorluğunda ödüller hazırlanmaktadır. Antoloji kitapları yazarlarının katkıları ile basılmakta, gençlerin ödüllerinde yönetim kurulu üyelerinin gönüllü katkıları söz konusudur. Çalışmaya katılan tüm yüreklere başarılar diliyorum. Projemize destek veren birey, kurum ve yetkililere şükranlarımla…

PLATFORM KURUCUSU VE PROJE SAHİBİ: SULTAN ÖZATEŞ

Sultan ÖZATEŞ ( Eğitimci-Yazar ) – Ankara

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.