Anneler Bu Haber Sizin İçin

Anneler Bu Haber Sizin İçin

Çocuklar çeşitli sorunlar yaşamaları halinde büyük rahatsızlık hissederler ve bu durumları yaşlarına uygun şekilde ailelerine belli edebilirler.

A+A-

Bu noktada karın ağrısı da sıkça rastlanan ve bir şekilde çözülmesi gereken problemler arasında gelirken, istisnasız tüm çocuklar muhakkak ki bu sorunu belli dönemlerde çekerler. Yaşı kaç olursa olsun çocukların karın ağrısı şikayetleri ciddiyetle ele alınmalı ve çözüm bulunmalıdır. Bu sorunun sebepleri, özüm yöntemleri irdelenmelidir.

Karın Ağrısı Neden Olabilir?

Karın ağrıları incelenirken süre kıstası çok önemlidir. Çünkü kısa süreli karın ağrıları ile uzun süreli karın ağrıları farklı şekilde değerlendirilir. Kısa süreli karın ağrılarının temelinde genel olarak bir hastalık yer alır. Yalına da bağlı olarak çocuklarda çeşitli rahatsızlıklar meydana gelebilir ve bu rahatsızlıklar karnın ağrımasına neden olabilir. Mide üşütmesinden bağırsaklara, fıtıktan diğer farklı rahatsızlıklara kadar çok çeşitli sebep karın ağrısını tetikleyebilir.

Eğer Karın Ağrısı Uzun Sürüyorsa…

Karın ağrılarının 3 aydan daha fazla sürmesi durumunda kronik ağrılardan bahsedilebilir. Okul zamanı gelen çocukların yaklaşık %20’sinde bu tip rahatsızlıklar görülebilir. Genel olarak farklı bir hastalığın tetiklemediği kronik ağrılar fonksiyonel ağrı olarak tanımlanabilir. Sık şekilde fonksiyonel dispepsi, iritable bağırsak sendromu gibi sorunlar gözlemlenebilir.

İltihabi Hastalıklar Öne Çıkabilir

Bebekler ve henüz cümle kurmaya tam başlayamayan çocuklarda ağlama yolu ile sorunlar aktarılırken, karın ağrıları da sıklıkla bu yöntem sayesinde haber verilir. Bu noktada küçük çocukların karın ağrıları incelendiğinde de sıkça ortaya çıkan bazı durumlar görülebilir. Örnek olarak bebekler için gaz sancısı önemli bir problemdir. Bebekler bundan dolayı saatlerce, hatta günlerce ağlayablirler. Aileler bu soruna çözüm bulmak için gerekirse doktora bile giderler.

Öte yandan kusma problemi de karın ağrısının yanında görülüyor ise reflü türü rahatsızlıklardan şüphe duyulabilir. Bağırsak tıkanıklığı, bağırsak düğümlenmesi, yüksek ateş gibi durumlar da zaman zaman karın ağrısı yapar. Bu sorunları tespit edip çözmek ise çocuğun huzurlu bir şekilde yaşaması için şarttır.

Karın Ağrısının Yanında Ateş de Varsa Dikkat Edilmeli

Eğer ki karın ağrısı kısa süreli yaşanıyor ise ve bu esnada ateş de yükselmişse, iltihap kapılması ile ilgili hastalıklardan bahsetmek mümkündür. Kısa süreli görülen karın ağrılarının dönemlik hastalıklar olduğuna kafa yorulabilir. Ancak ağrı uzun sürüyor ve ateş de devam ediyor ise Akdeniz ateşi gibi rahatsızlıklar düşünülebilir. Sadece bu da değil, bununla beraber romatizmal hastalıklar da kendini bu belirtiler ile gösterebilir.

Sağlıklı Gelişim Şart ve Önemli

Çocukları en iyi şekilde yetiştirilmesi ve bu tarz rahatsızlıklara yakalanmamaları için doğru bir beslenme, temizlik, egzersiz gibi konulara önem verilmelidir. Hayat tarzı olarak bunların belirlenmesi ile beraber söz konusu sıkıntılar ile karşılaşma riski de fazlası ile azalmış olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.