Antalya’dan Azerbaycan’a Büyük Destek

Antalya’dan Azerbaycan’a Büyük Destek

Antalya’da yüzlerce kişi işgalci Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına ve bilhassa sivillere yönelik saldırılarını protesto etti.

A+A-

Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneğince organize edilen Akdeniz'in incisi, Türkiye'nin tatil ve kültür başkenti Antalya’da Azerbaycan Kültür Parkı'nda buluşan yüzlerce kişi işgalci Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına ve özellikle sivillere yönelik saldırıları protesto etti.

İşgalci Ermenistan’ın Azerbaycan’daki sivilleri hedef almaya devam ederken, dünyanın dört bir yanındaki Azerbaycan, Türkiye ve Türk Dünyası vatandaşları işgalci Ermenistan’ın saldırılarını protesto ediyor. Azerbaycan Kültür Parkı'nda gerçekleşen protesto gösterilerine Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği, Güney Azerbaycan Demokratik Birliği, MHP Kepez İlçe Teşkilatı, Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği, Türk Ocakları Antalya Şubesi, Anadolu Hemşeri Dernekleri Platformu (AHDER), Kazakistan, Türk, Avrasya Halkları Dostluk ve Kültür derneği, Cumhuriyet Kadınları Kepez Özgürlük Şubesi  üyeleri ve çok sayıda Türk vatandaşı katılarak destek verdi.

''Sivillere saldırıları durdurun'' 

Toplanan göstericiler Ellerinde Azerbaycan, Türkiye, Irak Türkmenleri ve Kazakistan  bayraklarıyla, "Karabağ Azerbaycan'ındır", ''Sivillere saldırıları durdurun'' , "Seninleyiz Azerbaycan, seninleyiz Karabağ”,  "Ermenistan saldırganlığına hayır", "Karabağ bizimdir, bizim olacak", "Ermeni işgaline son" sloganlarını attı. Yapılan açıklamada, Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın işgal ettiği topraklardan çıkması istendi. Antalya’da düzenlenen gösteride ise, uluslararası topluma Ermenistan'ın saldırgan tavrına karşı harekete geçilmesi çağrısı yapıldı.

Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fazıl Orun’nun yaptığı konuşmada, “İşgal altında tuttuğu Azerbaycan topraklarından adım adım geri çekilmek zorunda kalan Ermenistan ordusu, sivilleri hedef alan saldırılarına devam ediyor. Gence ve Mingeçevir'e Ermenistan'ın düzenlediği füze saldırısında 2'si çocuk 13 kişi öldü, 50'den fazla kişi de yaralandı. 27 Eylül'den bu güne kadar Ermenistan'ın saldırıları nedeniyle meydana gelen can ve mal kayıpları; 60 Azerbaycanlı sivil yaşamını yitirdi, 270 sivil yaralandı. Ermenistan'ın saldırılarında 1704 ev, 90 apartman, 327 kamu binası kullanılamaz hale geldi. Ermenistan'ın Azerbaycan şehirlerine saldırması tamamen bir provokasyondur. Onların isteği Azerbaycan ordusunun Ermenistan'ı bombalamasıdır. Fakat Azerbaycan bu provokasyona hiçbir zaman uymayacaktır. Biz Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği olarak Azerbaycan’ı bu haklı davasında ve vatan savaşında destekliyor, Ermenilerin sivillere yönelik saldırılarını şiddetle kınıyoruz” dedi.

Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Kürşat Çavuşoğlu,  "Irak Türkleri Kardeş Azerbaycan’ın yanındadır. Uluslararası toplum artık Ermenistan'ın bu saldırgan tutumunu görmeli ve bunu engellemek için harekete geçmeli. Karabağ bizim öz yurdumuz ve ata toprağımızdır, 300 milyon Türk dünyası, Azerbaycan'ın yanındadır. " diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.