Antik Kentin Altında Taş Ocağı olur mu?

Antik Kentin Altında Taş Ocağı olur mu?

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel TBMM Bütçe Görüşmelerinde Kültür Bakanı’na “Ordu’da Kurul Antik Kentinin altını oyan taş ocağına engel olun” dedi.

A+A-

Yaptığı konuşmada dünyanın hiçbir yerinde 2500 yıllık bir kültür mirasının altında taş ocağı olmadığını belirten Adıgüzel şunları ifade etti:
 
Benim memleketim Ordu’da iki bin beş yüz yıl önceden kalma antik kent var, Kurul Antik Kenti. Dünyanın hiçbir yerinde olmayacak şekilde Kurul Antik Kenti -bu resme bakmanızı istiyorum- bu kayaların üzerinde, bunun altı bir taş ocağı tarafından oyulmaktadır. Bu konuyla ilgili de size soru önergesi gönderdim. Bakın, bu taş ocağı tarafında bu antik kentin altı oyulmaktadır, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Bununla ilgili başvurularımıza henüz bir cevap verilmedi. Bu konuyla ilgili buranın sit alanı olduğundan mahkeme kararı var fakat uyduruk bir bilirkişi raporuyla bu taş ocağı hâlâ devam ediyor. Ancak enteresan, bilirkişinin kendisi de televizyonlarda "Benim verdiğim rapor bu yönde değil." diyor, başka başka açıklamalar yapıyor. Buradaki karmaşaya son verin, bu kültürel varlığımızı, iki ben beş yüz yıllık varlığımızı korumak kazanmak için buradaki yapıya bir an önce son vermenizi istiyorum.

Ali Yazan /Ordu/ Akis Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.