Aradan Geçen 17 Yılda Ne Kadar Mesafe Kat Ettik?

Aradan Geçen 17 Yılda Ne Kadar Mesafe Kat Ettik?

17 Ağustos 1999 Kocaeli 17 depreminin üzerinden 17 yıl geçti. Bu deprem yüzünden canlarımızı, evlerimizi, binalarımızı, fabrikalarımızı, işlerimizi ve daha pek çok şeyimizi kaybettik.

A+A-

Ne kadar ders aldık?, ne kadar hazırlık yaptık? Bu soru sadece biz mühendislerin değil, herkesin kendine sorması gereken bir soru. Aradan geçen zaman ne yazık ki 17 yıl önce neler yaşadığımızı unutturmuş görünüyor.

İnşaat Mühendisleri Odası olarak bizler bu büyük felaketin yıldönümünde kaybettiklerimizi anmak ve bu acının tekrar yaşanmaması için halkımızı bilgilendirmek amacıyla 15 Ağustos 2016 Pazartesi günü tüm Türkiye genelinde ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın sesimizi duyması için çeşitli vesilelerle onlara ulaşmaya çalıştık. 16 Ağustos Salı gününden itibaren Büyükşehir Belediyemize ait toplu taşıma araçlarında, odamız tarafından hazırlanan video ve slayt gösterilerini vatandaşlarımız ile paylaşmaya başladık. Büyükşehir Belediye binasında bulunan dev ekranı kullanarak 17 Ağustos depremini ve depremde yaşananları resim ve videolar yardımı ile hemşerilerimize aktarmak için gerekli hazırlıkları yaptık. Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları ve zaman geçirdikleri Candoğan Parkına ve Adalet Parkına şubemiz tarafından hazırlanan afişleri asarak sesimizi duyurmaya çalıştık. Yapmış olduğumuz bu çalışmaları şubemizin sosyal medya (facebook, web sayfası, twitter, e-mail) hesaplarından paylaşarak takipçilerimize ulaşmaya çalıştık. Vatandaşlarımıza ulaşma yönündeki gayretlerimize ve çabalarımıza verdiği destekten ötürü Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz.

Neden bunları yapmaya ve sesimizi duyurmaya çalışıyoruz? Çünkü 17 Ağustos depreminin üzerinden geçen 17 yılda gelinen noktayı ve kat edilen mesafeyi yeterli görmüyoruz. Bulunduğumuz durumdan ne yazık ki tatmin olmuyoruz. İnşaat Mühendisleri Odası olarak bizler, güvenli ve sağlıklı yapıların üretildiği bir Türkiye hedefine ulaşana dek 17 Ağustos’un unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğine inanıyoruz.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.