Arslan: Bu bir sivil darbedir

Arslan: Bu bir sivil darbedir

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Koza Medya Grubu’na yönelik operasyonun sivil bir darbe olduğunu belirterek, 1 Kasım’daki seçim güvenliğini sarstığını açıkladı.

A+A-

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, yaptığı yazılı açıklama ile son dönemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Koza Medya Grubu’na yapılan operasyonu eleştiren Arslan, bunu bir sivil darbe olarak nitelendirdi.

Arslan açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “1 Eylül Dünya Barış Günü’nü “düşmanlık” söylemleriyle kirleten, yargıyı ve emniyet güçlerini de tüm muhalifleri sindirmek için kullanan siyasi iktidar kadroları,  hukuk devletine ve anayasal özgürlüklere resmen darbe yapmıştır. Bu operasyonun tamamen siyasi olduğu, özgür ve muhalif basını susturmaya dönük girişimin olduğu, dalga dalga yayılma olasılığının bulunduğunu belirtmek isterim. Bu nedenle iktidara muhalif olanların bu haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı birlik olma zamanıdır. Kanunlara tümüyle aykırı, muhalif olmayı "yok etmek" için mazeret sayan bu siyasi operasyonu kınıyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar muhalefeti ve muhalif olan yazılı ve görsel basını susturamayacaklardır. Bunun ağır faturasını 1 Kasım'da ödeyeceklerdir. Unutmayalım ki, erimeye yüz tutmuş bir AKP ile karşı karşıyayız… Erimeye yüz tutan kadroları açığa çıkaracak medya gücü susturulmak isteniyor. En büyük tehlike ise, 1 Kasım gecesidir… 1 Kasım gecesi de medya susarsa, sandıklarımızdan oylar çalınabilecek,seçim güvenliği tümüyle riske atılacaktır. Anadolu Ajansı’nın seçimlerde üstlendiği rolü hatırlayalım, sandık sonuçlarımızın geç ve hatalı açıklandığı saatleri unutmayalım. Endişemizi ortak tavır alarak umuda dönüştürelim.  Bugün gazete sayfaları beyaz çıkıyorsa, Maliye iktidar elinde bir sopaya dönüştürülüyorsa, polisimizi siyasi smaçlı kullanmaya çalışıyorsa, hem güçlerimizi sandıkta CHP'de birleştirmek ve hem de hepimizin buna ortak tavır alması gerekmektedir. Basın özgürlüğü biterse her şey biter. Basın susturulamaz, siyasi baskı altında tutulamaz. Bugün Koza Grubu’na yapılanların tüm muhalif medyayı genişlemesini istemiyorsak hep birlikte ortak tavır almalıyız. Bugün bir medya organının bağlı olduğu holdinge,mali linç girişimi başlıyorsa, kendisi muhalif olan hiçbir sermaye grubu yarınki yatırımlarının ne olacağını kestiremez. Her bir muhalif ticari grubun girişimleri, yatırımı, üretimi ve istihdamı açıkça tehlike altındadır. Cumhuriyet Halk Partisi, kurduğu komisyonla ilk saatlerden itibaren muhalif medya organlarının yanındadır. Sorun, hangi medya grubunun hangi ideolojiyi taşıdığı değil,tarafsız ve bağımsız bir basın özgürlüğünün yaratılmasıdır. Dünyaya asla anlatamayacağımız bu operasyon girişimini yok etmek ve başarısız kılmak için çalışmalıyız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.