Arslan, ''İktidar Gündem Değiştirme Derdinde''

Arslan, ''İktidar Gündem Değiştirme Derdinde''

Denizli CHP Milletvekili Adayı Kazım Arslan, yaptığı açıklamada iktidarın gündem değiştirdiğini söyledi.

A+A-

Balyoz davasına değinen CHP Denizli Milletvekili Adayı Kazım Arslan yaptığı açıklamada, ''Balyoz Davası'nda ,HAVELSAN görevlisi Ömer Faruk Yarman, emekli amiral Levent Görgeç, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu sanıkların tamamı için Mahkeme 63 sanığın 'Yüklenen suçu işledikleri sabit olmadığından' beraatına karar verilmiştir. Sanıklardan yüzbaşı Ali Göznek hakkında yakalama kararının infaz edilemediğinden dosyasını ayırdı.

CHP Denizli Milletvekili Adayı Kazım Arslan ,Ülkemizde yaşanan son gelişmeler adaletsizliğin hangi boyuta geldiğini,Ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilenlere beraat kararı verilmiş,sonuçta adalet yerini bulmuştur. Ülkemizde haksızlıkların ve hukuksuzlukların hangi boyuta geldiğini bu kararlar çok Açıkça göstermektedir. Yargılama sırasında biz haksızlıkları söylemiştik. Hukuka Aykırı bir şekilde bu arkadaşlarımızın tutuklandığını,boş yere hapiste yaptırıldıklarını ifade etmiştik. Siyasi iktidar bu itirazlarımızın hiç birisini dikkate almamış,o günün C.Savcısı Zekeriya Öz’ü kahraman ilan etmiş,o günün Başbakan'ı altındaki Zırhlı arabayı bu savcıya tahsis etmiştir. Bu gün ise 17- 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını başlattı diye,C.Savcısı açığa alınmış hakkında dava açılmıştır. Siyasi iktidar uyduruk ihbarlar ile başlattığı,yine uyduruk deliller ile Yargılama yapıp ağır cezalar verdiği,Ergenekon,Balyoz,Casusluk,OdaTv gibi hukuki dayanağı olmayan davaların Altın'da kalmıştır. Altından kalkamayınca,ben yapmadım parelelciler yaptı diye bağırmaya ve parelelciler diye tayinler çıkarmaya ve hatta haklarında davalar açtırmaya Başlamış,bir çoklarını da tutuklatmıştır. Hukuk devletinde böyle haksızlıklar ve hukuksuzluklar olmaz. CHP Iktidarında hukuk devleti ilkesi zedelenmeyecek,adalet yerini her zaman bulacaktır.

ARSLAN, Ülkemizde yargı İktidar partisinin elinde olduğu için istediği şekilde kullanıyor,işine gelmeyen C.Savcılarını ve Yargıçları hemen Değiştiriyor,kararların kendisine göre çıkmasını sağlıyor. Görüşüne karşı olanları istediği anda evinden aldırıyor,istediğini bırakıyor. Son zamanlarda bu durum yaşanan örnekleri ile ortadadır. Türlü oyunlarını hala sürdürüyor. Acaba nasıl bir hamle yapsam da gündemi seçimlerin dışına çıkarsam gayretinde. Şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın katillerini sözde operasyon ile öldürüyor,Savcının önce beş kurşun ile Öldüğü söyleniyor, sonra Adli tıp raporunda 10 kurşun olduğu tespit ediliyor. Daha bu olay sindirilmeden,beklenmedik bir anda elektrikler kesiliyor.Elektriklerin kesildiği gece meclisten nükleer enerji yatırımı hakkında anlaşma onaylanıyor. Yine bu seferde halkı yoksullaştırarak kendisine muhtaç hale getirip gücü elinde tutma derdindeler. Daha dün Balyoz davasından beraat eden 236 sanığı sahte delilerlele cezaevinde boşu boşuna yatıranlar,bu gün bunun Hesabını nasıl verecekler. Türkiye Cumhuriyeti , bir hukuk devletidir. Hukuk dışı hiçbir girişimle kimsenin özgürlüğü elinden alınamaz. Bir hukukçu olarak, ülkemizde artık acil olarak CHP İktidarının gelmesini,bu Tür haksızlıkların ve hukuksuzlukların son bulmasını istiyorum'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.