Arslan’dan sert miting eleştirisi

Arslan’dan sert miting eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Kazım Arslan, “Teröre Lanet, Kardeşliğe Evet” mitingini seçime dönük bir hamle olarak nitelendirerek, “Terörü besleyenler, askeri kışlasına, polisi karakola hapsedenler, Güneydoğu bölgemizi PKK'ya teslim

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Kazım Arslan, yaptığı yazılı açıklama ile “Teröre Lanet, Kardeşliğe Evet” mitingini eleştirdi.

Arslan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Terörü besleyenler, askeri kışlasına, polisi karakola hapsedenler,Güneydoğu Bölgemizi PKK'ya teslim edenler,siyasi hesaplar nedeniyle 290 operasyon istemine karşı, şimdiye kadar 8 operasyonu izin verenler,çıkmışlar meydana "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" Mitingi düzenliyorlar.

 

Düzenleyen ve konuşanlar; Cumhurbaşkanı,Başbakan,Meclis Başkanı (önceki Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz)'dır.

Bunların hepsi Milli Güvenlik Kurulu'nda olan, icraatın başında, birinci derecede sorumlu olan insanlardır. Şimdiye kadar müzakereyi önde tutan bunlar, PKK'nın sokaktaki faaliyetlerine, yol kesmelerine, kimlik sormalarını göz yumanlar,şimdi "çözüm süreci buzdolabına konulmuştur" diyorlar.

 

CHP bunları önceden söyleyip uyardığında, "Siz barışa karşısınız" diyorlardı.

Şimdi ise,"biz iyiniyetli davrandık,meğerse onlar silahlanmış,çok silah depolamışlardır" demişlerdir. Bu açıklama ile "siz haklıymışsınız", demek istiyorlar.

 

Şimdiye kadar PKK ile müzakere yapacakları yerde, ciddi bir mücadele verilmiş olsaydı,bugün terör olayları sıfırlanmış olacaktı. Şimdi de çıkmışlar meydanlara,siyasi dayanışma içinde,sivil dayanışma mitingi düzenlediler. Beceremedikleri mücadeleyi,şarkılı türkülü "Teröre Lanet-Kardeşliğe Evet" mitingiyle çözmeye çalışıyorlar, açıkca seçime dönük miting yapıyorlar.

 

Kimseyi kandırmasınlar ve aldatmasınlar,bunun hem samimiyetten uzak, hem de icraattan uzak bir miting olduğu açıktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.