Artık Açık Beyan Alınacak

Artık Açık Beyan Alınacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), banka ve kredi kartları ile alakalı yönetmeliğinde değişikliğe gitti. Kart hamillerinin sözleşme değişikliği ile alakalı haklarında düzenleme yapıldı.

A+A-

Değişiklikler çerçevesinde, kart çıkaran kuruluşlar limit azaltma isteklerini işleme almadan önce, kart hamilinden isteğinin ilgili kart limitini veya toplam kart limitini azaltmaya yönelik olduğu ile alakalı açık beyan bir alacak.

Maddeye Ek Yapıldı

Değişiklikler çerçevesinde, kart hamillerinin haklarına "kart limiti veya toplam kart limitini azaltmak" da eklenip, yeni madde şöyle tespit edildi:

Kart sahibi, istemek sureti ile kart limiti veya toplam kart limitini azaltmak, kartını iptal ettirmek ve sözleşmeyi feshetmek hakkına sahiptir. Kart limitinin veya toplam kart limitinin azaltılması ile alakalı kartın iptal edilmesi ve sözleşmenin feshi hakkında kart hamili tarafından yapılan isteğin en geç 7 gün içinde kart çıkaran kuruluş tarafından yerine getirilmesi zorunlu oldu.  Şubeler kanalı ile yapılan kart limitinin veya toplam kart limitinin azaltılması ile alakalı veya kart iptali hakkında  taleplerde, bu talebin hangi tarihte alındığına dair şube yetkilileri tarafından imzalanan bir belgenin veya doldurulan limit azaltma ya da iptal istek formunun bir örneğinin kart hamiline verilmesi zorunlu oldu.

Yönetmelikte gerçekleştirilen bu değişiklik  ile sözleşme değişiklikleri hakkında  hükümlere yeni bir madde de eklenmiş oldu.

Eklenen maddeyle kart çıkaran kuruluşların limit azaltma isteklerini işleme almadan önce, kart hamilinden isteğinin ilgili kart limitini veya toplam kart limitini azaltmaya yönelik olduğuna hakkında açık beyan alması zorunlu kılındı. 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.