ARTIK ŞEHİR DIŞINA GİTMEK YOK

ARTIK ŞEHİR DIŞINA GİTMEK YOK

​​​​​​​PAÜ Hastaneleri bünyesinde, kanser hastalarının tanı ve takibinde kullanılan pozitron emisyon tomografi cihazı yenilendi. Kapasite 4 kat artarken, hastaların il dışına gitmeleri engellendi.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde nükleer tıp ünitesindeki PET/BT cihazı yenilendi. Nükleer Tıp AD. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tarık Şengöz özellikle kanser hastalarının tanı ve tedavi takibi için kullanılan görüntüleme cihazı olan pozitron emisyon tomografi cihazlarının bu alandaki en etkili cihazlar olduğunu söyledi.

Şengöz; “Yeni kurulan PET/BT alanında en iyi cihazlardandır. Yaklaşık 2 milyon Euro maliyetle kurulan bu cihaz için Üniversitemize yatırım yapan Bianco Firmasına teşekkür ederiz.

PET/BT cihazı 5 adet kristal halkası içermesi ve Q Clear özelliği ile 3 mm’ye kadar yüksek nitelikli PET görüntüleri vermektedir.Yeni cihazla hastalarımıza eskisinin yarısı kadar radyoaktivite vererek öncekine göre %50 daha kısa sürede çekim yapılmaktadır. Bu sayede hastalarımızın alacağı radyasyon dozu yarı yarıya azalırken, kısalan çekim zamanı ile günlük 50 hastaya kadar F-18 FDG PET/BT çekimi yapılabilecektir. Üniversite hastanemiz ilimizde prostat kanserli hastalarda uygulanan Galyum-68 PSMA görüntülemesi ve Lutesyum-177 PSMA tedavisi yapabilen tek merkez olup bu yeni cihazla hem Galyum-68 PSMA görüntüleme (günlük 8 hasta) hem de Lutesyum-177 PSMA kapasitesi 4 kat artmıştır” ifadelerini kullandı.

Başhekim Prof. Dr. Onur Birsen ise cihazın Denizli ilinin ihtiyacını fazlası ile karşılayabileceğini belirtti ve hastaların il dışına gitmelerine gerek kalmayacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.