Asgari Ücret için Takvim Belli Oldu

Asgari Ücret için Takvim Belli Oldu

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının 7 Aralık, ikinci toplantısının ise 14 Aralık'ta yapılacağını bildirdi

A+A-

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının 7 Aralık, ikinci toplantısının 14 Aralık'ta yapılacağını bildirdi.

"ÜCRETTE GELİR VERGİSİ DİLİMLERİNİN DÜZELTİLMESİ GEREKİYOR"

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, geçen yıl olduğu gibi süreci 3 imzayla tamamlamak istediklerini belirterek "Ancak kabul etmeyeceğimiz bir rakam olursa masada olmayız" dedi.

Atalay, bunun yanında geçmişte asgari ücret arttığı için işçi çıkartanların olduğunu, bunun önüne geçecek düzenlemeler yapılması gerektiğini belirtti.

"Ücrette gelir vergisi dilimlerinin düzeltilmesi gerekiyor" diye konuşan Atalay, "Asgari ücretle sorun bitmiyor, asgari ücretin geçerli ücrete dönüşmesi sıkıntısı var" ifadelerini kullandı.

Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin en düşük 7 bin 785 lira olması gerektiğini belirterek, "Bu rakam kırmızı çizgi. Bu rakamın altında bir konuyla ilgili masada olmayız" dedi.

ürk-İş Başkanı Ergün Atalay, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücrete ilişkin işçi kesiminin beklentisini açıkladı. Atalay, Türk-İş'in asgari ücrette kırmızı çizgisinin 7 bin 785 lira olduğunu söyledi.

"BU RAKAM KIRMIZI ÇİZGİ"

TRT Haber'de katıldığı programda konuşan Atalay, asgari ücretin en düşük 7 bin 785 lira olması gerektiğini söyledi.

"Bunun altında bir rakamı kabul etmemiz mümkün değil. Bu rakam kırmızı çizgi. Bu rakamın altında bir konuyla ilgili masada olmayız" dedi.

Gıda fiyatlarında yaşanan artışın işçiler üzerindeki olumsuz etkisine de değinen Atalay, "Kırmızı çizgi bu onun üzerine çıkmak gerekiyor" dedi.

AKP’den asgari ücret açıklaması

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, katıldığı televizyon programında gündeme dair soruları yanıtladı.

ASGARİ ÜCRETE ZAM ORANI

Asgari ücretle ilgili yapılacak düzenlemeye değinen Çelik, şunları kaydetti:

*Vatandaşımızın karşı karşıya kaldığı sorunlarla ilgili olarak ezdirmeyecek güncelleme, uygun bir zamanla ve rakamla yapılıyor.

*Herkesin mutmain olacağı bir rakamla mutlaka yapılacaktır. İhtiyaç duyulduğu anda bu müdahale tekrar gerçekleşiyor.

*Bu sürekli yapılan bir çalışmadır. Kabinenin gündeminde olan bir konuda benim bağlayıcı bir şey söylemem siyaseten ve kurumsal olarak doğru olmaz.

*Hassasiyetin esası şu; vatandaşımızın bu gelişmeler karşısındaki kazanımlarını koruyacak, bunlar karşısında ezilmesini engelleyecek müdahalenin yapılacağı düzeyde ele alınıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.