Asgari ücret zammı belli oldu AK Parti kanadı zam oranını doğruladı

Asgari ücret zammı belli oldu AK Parti kanadı zam oranını doğruladı

Milyonlarca çalışanın umutla beklediği asgari ücret zammında sona gelindi. Zamlı asgari ücretin bu Cuma açıklanması bekleniyor.

A+A-

2024 yılında tek sefer yapılacak asgari ücret zammı için yapılan iki görüşmede bir rakamda uzlaşılamamıştı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bu hafta çalışan kesimin zam oranını açıklayacak.

 

Cuma günü açıklanması beklenen asgari ücrette zam oranı da belli oldu. AK Parti kanadından asgari ücret zam oranını doğrulayan açıklamalar geldi.

GÜNÜ DE BELLİ ZAM ORANI DA

 

AK Parti'den en son yapılan açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan geldi. Asgari ücretin cuma gününe kadar belli olacağını söyleyen Akbaşoğlu asgari ücret zam oranın da yüzde 50'ye yakın olacağını söyledi.

"BİZ HEM İŞVERENİ HEM ÇALIŞANI GÖZETMEK DURUMUNDAYIZ"

Akbaşoğlu yapılacak asgari ücret zammının çalışan kesimi enflasyona ezdirmeyecek bir oran olacağını vurguladı.

Kanal 7'de yayına katılan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, asgari ücretin iki kez yerine bir kez belirleneceğini hatırlattı.

Akbaşoğlu, işçi ve İşveren sendikalarının asgari ücreti belirlediğini kendilerinin ise hakem gibi görev yaptığını söyledi. Hükümetin hem işveren hem de çalışan kesimi düşünmek zorunda olduğunu söyleyen Akbaşoğlu "Biz işverenlerimizi de desteklemek durumundayız. Şu an 500 TL prim desteği veriyoruz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.