Askeri Helikopter Düştü 7 şehit

Askeri Helikopter Düştü 7 şehit

Askeri Helikopter Giresun yakınlarında düştü.Helikopterin içinde Bölge Jandarma komutanı bulunuyor.

A+A-

Giresun'un Alucra ilçesi Tohumluk köyü kırsalında, içinde 11 kişinin bulunduğu askeri helikopter düştü. Helikopterde, Giresun Jandarma Asayiş Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, bir kurmay albay, 2 binbaşı ve eşlerinin de olduğu öğrenildi. Helikopterdeki 11 kişiden 8'inin üst düzey komutanlar ve eşleri, diğer 3 kişinin de helikopterdeki personel olduğu tahmin ediliyor.

 

Helikopter, bir şehit ailesini ziyarete gitmek isteyen komutanlar ve eşlerini Alucra'ya taşımak için kalktığı, helikopterin enkazına ulaşma çalışmalarının devam ettiği ve helikopterdekilerle henüz bir bağlantı sağlanamadığı bilgisine ulaşıldı.

 

Helikopterin Skorsky S70 tibi olduğu belirtilen askeri helikopterin, sis nedeniyle dağlık alan düştüğü iddia edildi.

 

BAYRAM ZİYARETİ İÇİN HAVALANDI

 

Jandarma Asayiş Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, yanında Giresun İl Jandarma Komutanlığı'ndan görevlilerin de bulunduğu heyetle Alucra'ya bayramlaşmaya ve şehit ailesini ziyarete gitti.

 

İÇİNDE BİR ALBAY VE 2 BİNBAŞI DA VAR

 

İçinde Tuğgeneral Doğru ile bir Albay, 2 binbaşı olmak üzere 11 askerin bulunduğu helikopterin saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle Alucra ve Yağlıdere ilçeleri arasındaki Tohumluk Yaylası'na düştüğü ihbarı geldi.

 

BÖLGEYE AMBULANSLAR SEVK EDİLDİ

 

Bölgeye arama kurtarma ekipleri ve ambulanslar sevk edildi. Helikopterde bayramlaşmaya giden Tuğgeneral Doğru'nun eşinin de olduğu iddia ediliyor.

 

 

 

SİS NEDENİYLE DÜŞTÜĞÜ İDDİA EDİLİYOR

 

İHA'nın geçtiği haberde, "İlk belirlemelere göre helikopterde bulunan askeri personelden birinin şehit olduğu, 2'sinin ise durumunun ağır olduğu bildirildi" denildi. Helikopterin sis nedeniyle düştüğü iddiası da var. Ancak bu bilgiler henüz teyit edilmedi.

 

BAŞBAKAN BİLGİ ALMAK İÇİN TELEFON GÖRÜŞMELERİ YAPTI

 

Öte yandan, Başbakan Binali Yıldırım, bu konuyla ilgili bilgi almak için telefon görüşmeleri yaptı.

 

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin ise bölgeye gitmek için harekete geçti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.