Aşkta İntikam Olmaz!

Aşkta İntikam Olmaz!

Hakkında hemen hemen herkesin bir yorumunun bulunduğu bu duygu, halen tam olarak ifade edilememektedir.

A+A-

Aşk yangını ve ateşi ifade etmektedir. Aşık ve diğerleri arasında yer alan bu eşsiz durum, altüst olmak olarak da tasvir edilebilmektedir. Ölüm ve yaşam olarak da kullanabileceğiniz bu kelime hakkında belki milyonlarca söz, şiir ve hikaye bulunmaktadır. Hakkında hemen hemen herkesin bir yorumunun bulunduğu bu duygu, halen tam olarak ifade edilememektedir. Algılaması ve yaşaması oldukça güç olan bu duygu, anlamlı aşk sözleri ile rahatlıkla ifade edilebilmektedir.

Kelime anlamı olarak bir başka varlığa karşı duyulan derin bir sevgi anlamına gelen aşk, şu kısa hayatımızda maalesef ki herkes tarafından tadılamamakta veya tadılsa da elden kayıp gidebilmektedir. Değerli bir sevgi anlamına katarak basite indirgeyemeyeceğimiz aşk, var olmak ve yok olmak arasında yer alan incecik bir çizgidir.

Aşkın roman veya masallarda anlatıldığı gibi olmasını beklememelisiniz. Biyokimyasal bir süreç sonucunda meydana çıkan aşk, soyut olarak bir anlam ifade etmez. Nöral ve hormonal durumlar aracılığı ile açıklanabilen bu durum, teorik olarak insan türünün devam etmesi amacıyla gösterilen bir içgüdüdür.

Aşk ve intikam da sık yaşanan ruh hallerinden birisidir. İntikam kelime olarak öç almak ve acı çıkarmak anlamına gelmektedir. İntikam duygusu genel olarak aşk veya ihanet sonucunda ortaya çıkmaktadır. Kimi insanlar intikam acısını unuturken kimi insan da intikam almadan rahat edememektedir.

Aşk ve İntikam

Sevdiği veya güven hissettiği bir insan tarafından acıya veya haksızlığa maruz kalan insan bu acıyı ortadan kaldırmak için intikam almayı amaçlamaktadır. Sevdiği kişinin de aynı acıyı çekmesini isteyen sevgili, yarasını bu şekilde kapatmak ister. Çift taraflı zarar olarak dönen intikam duygusunun, aşkta yeri yoktur. İntikam sözleri sizleri gaza getirse de bu ruh halini bir an önce yenmeye çalışmalısınız.

Eğer intikam duygusu ile yanıyorsanız, yaşamış olduğunuz sorunu irdelemelisiniz. Bu sorunun içerisinde illa ki sizden kaynaklı olarak ortaya çıkan bir durum ile karşılaşacaksınız. Yani intikam duygunuzu azaltabilecek hatta bu isteği ortadan kaldırabileceksiniz. İntikam hakkında kısaca iyi bir şey olmadığını ve kişiye zarar vermekten öteye geçmediğini söyleyebiliriz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.