ATALAY Artık Tescillendi

ATALAY Artık Tescillendi

PAÜ Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi’nin yüzde yüz yerli TÜBİTAK ödüllü ALATAY Elektromobil aracı, Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillendi.

A+A-

ALATAY projesinde bulunan öğrencilerin daveti ile Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Mühendislik Fakültesine ziyarette bulundu. Ana sponsorluğunu AYDEM Elektrik Perakende A.Ş.’nin üstlendiği ALATAY aracında incelemelerde bulunan Rektör Bağ, proje yürütücüsü Doç. Dr. Selim Köroğlu’ndan bilgiler aldı.

Marka tescilinin mühim bir adım olduğunu ifade eden Köroğlu, Türk Patent ve Marka Kurum’unca onaylanmış olan ALATAY’ın artık tescilli bir marka olduğunu, araç tasarımı ile alakalı gösterilen çabanın ve emeğin bir markaya dönüşmesinin seri üretim hedefi ve hayalinin bir miktar daha gerçek olmasının oldukça umut verici olduğunu ifade etti.

Yerli desteklerimiz devam edecek

Projeyi destekleyen öğrenciler ile de bir süre sohbette bulunan Rektör Hüseyin Bağ, projede emeği geçenleri kutladı. PAÜ adına önemli bir başarı sağlandığını belirten Bağ, markalaşmanın mühim bir adım olduğunu ifade etti. Rektör Bağ, 2016 ve 2017 senelerinde TÜBİTAK tarafından ‘Yerli Ürün Teşvik Ödülü’ kategorisinde 1.lik alan projenin artık bir marka olarak kendilerine tekrardan bir gurur yaşattığını, yerli projelere desteklerinin devam edeceğini, hizmetlerin öğrencilerden desteğin kendilerinden olduğunu, Yüzde yüz yerli üretim olan araçta emeği geçen proje ekibini tebrik ettiğini ifade etti.

Rektör Hüseyin Bağ, ziyaretin ardından ALATAY’ın ilk ve son prototipi önünde proje ekibi ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.