Atatürk Buldan’da törenlerle anıldı

Atatürk Buldan’da törenlerle anıldı

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete uğurlanışının 85. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Buldan’da da törenlerle anıldı.

A+A-

10 Kasım Atatürk’ü Anma törenleri ilk olarak Alanyazı Meydanı’nda gerçekleşti. Törene Buldan Kaymakamı Turan Erdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Cinkara, Emniyet Müdürü İmdat Bayram, PAÜ Buldan MYO Müdürü Prof.Dr. Yıldıray Turhan, Milli Eğitim Müdürü Ömer Kölemen, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının ilçe temsilcileri ile protokolünün diğer temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Buldan Kaymakamı Turan Erdoğan ve Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.

SAAT 9’U 5 GEÇE HAYAT DURDU Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise Buldan’da hayat durdu. Hem tören alanındakiler, hem cadde ve sokaklardaki araç sürücüleri, Büyük Önder’in aramızdan ayrıldığı saat 9’u 5 geçe iki dakikalık saygı duruşuna geçti. Adnan Menderes Bulvarı ve Atatürk Caddesi’nde kullanan tüm sürücüler iki dakika boyunca kontak kapattı. Alanyazı Meydanı’nın düzenlenen Atatürk’ü Anma Programı İstiklal Marşımızın okunmasıyla sona erdi.

Atatürk, sevdiği şarkılarla özlemle anıldı

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete uğurlanışının 85. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma treni Ali Haydar Akın Halk Kütüphanesi Salonu’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Dört Eylül Fehmi Mehmet Şükriye Erensoy Ortaokulu Müdürü Gökhan Ay yaptı.

Ardından öğrencilerin hazırladığı şiirleri okudu, “Atatürk Neredesin” adlı oratoryo gösterisi ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirmesiyle devam etti. Törende protokol üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullararası düzenlenen Atatürk ve 10 Kasım konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye gideren öğrencilere ödüllerini verdi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programını düzenleyen öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, “Naçiz vücudu toprak olsa da 'En büyük eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti sonuna kadar yaşayacak, sonsuza kadar var olacaktır. İlkeleriyle, ülküleriyle, ülke sevgisiyle sembolleşen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85'nci yıl dönümünde rahmetle, minnetle ve saygıyla yad ediyorum. ruhu şad, mekanı da cennet olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.