Atatürk'e özel resimli Euro!

Atatürk'e özel resimli Euro!

Avrupa Merkez Bankası üzerinde Atatürk’ün portresinin bulunduğu euro bastı.

A+A-

Avrupa Merkez Bankası üzerinde Atatürk’ün portresinin bulunduğu euro bastı. Türkiye’de zaman zaman madeni ve kağıt paralardaki Atatürk kabartmaları ve resimlerinin azaltılması tartışma konusu olurken Avrupa Merkez Bankası (ECB) üzerinde Atatürk’ün portresinin bulunduğu euro bastı.

Türk para bilimcilerinin yürüttüğü süreç sonunda basılan Atatürk resimli banknotların, euro ile aynı özelliklere sahip olduğu, ancak turizmde tanıtım ve hatıra amacıyla kullanılacağı ifade edildi. 

Nümismat (Madalya ve eski para bilimiyle uğraşan) Özgür Honaş'ın çalışma arkadaşlarıyla birlikte yürüttüğü süreç sonucunda basılan para, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak. Paranın, turizm amacıyla kullanılacağının altını çizen Honaş, "Bir tür hatıra parasıdır. Değişik ülkelerde ülkelerinin tanıtımı açısında bu gibi uygulamalar yapıyor. Biz de bu şekilde Atatürk temalı para bastırmak istedik" ifadelerini kullandı.

Paradan 5 bin adet basıldığını söyleyen Honaş, bu serinin devamının gelmeyeceğini belirterek planladıkları başka çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.