Atçalı Dayı'dan Kalan Gelenek Devam Ediyor

Atçalı Dayı'dan Kalan Gelenek Devam Ediyor

Denizli’ye bağlı Çal ilçesinde esnaf olan İlhan Üşür,  babasından kalma geleneği Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan her 10 Kasım’da yaşatmaya devam ediyor.

A+A-

Yörede, “Atçalı Dayı” diye de tanınan merhum Mehmet Üşür, 40 sene evvel açtığı lokanta ve köfte dükkanının önüne her 10 Kasım’da Atatürk çiçeği koymaya başladı. Mehmet Üşür, 3 sene evvel yaşamını yitirdi. Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği yapan oğlu İlhan Üşür,  babasından kalma geleneği yaşatmayı sürdürüyor.

Üşür, bugün lokantasının önüne bayrak astı, Atatürk çiçeğini koydu, Her sene bir saksı Atatürk çiçeği aldığını, aldığı çiçeği bir günlüğüne dükkanın önüne koyduğunu, daha sonra da eve götürdüğünü, babasının da böyle yaptığını, ailesinin Atatürk’e saygısını böyle gösterdiğini, kendisinin de iki oğlunun olduğunu, onlara da sürekli söylediğini, bu çiçeğin her 10 Kasım’da dükkanın önünde olacağını dile getirdi.

ATATÜRK ÇİÇEĞİ

Atatürk çiçeği, yalnızca Türkiye’de adı geçen bir çiçektir. Mustafa Kemal Atatürk, yurt dışı seyahatine gittiği esnada, bu çiçeği ülkeye getirip, Türkiye’ye tanıtmıştır. İsmi bilinmeyen bu kırmızı renkli çiçek, Atatürk çiçeği olarak Türkiye’de anılmaya başlamıştır. Atatürk çiçeği, sonbahar ve kış aylarında çiçek açmaya başlar. Bilhassa kış çiçeği olarak bilinmektedir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.