Atölyenin İlk Adımını DGC'de Attı

Atölyenin İlk Adımını DGC'de Attı

Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi bağlamında Hak Temelli Habercilik ve Engelli Haberleri Analizi Eğitimi Atölyesi Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirildi.

A+A-

İlk kez gerçekleştirilen atölyede engelliliğe bakış ve engelli bireylere yönelik haberler mercek altına alındı.

Denizli Otizm Derneği Başkanı ve İletişim Koordinatörü Dudu Karaman Dinç, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde Hak Temelli Habercilik ve Engelli Haberleri Analizi Eğitimi Atölyesi düzenledi. Gazetecilere yönelik yapılan atölye kapsamında engelliliğe bakış, normal anormal kavramları, ayrımcılık ve nefret söylemi, savunuculuk çalışmaları ve engelli bireylere yönelik haberlerde dikkat edilmesi gereken konular ele alındı.

Uzun Yıllar Gazetecilik Yaptı

Oğluna otizm tanısı konmadan önce uzun yıllar İstanbul’da gazetecilik yaptığını  ifade eden Dudu Karaman Dinç, şunları söyledi:

‘’Bu eğitim atölyesini düzenlemek benim için çok değerliydi. Gazetecilik mezunuyum ve her zaman mesleğimi çok severek yaptım. Oğlumun otizm tanısı almasının ardından engelli bireylerin yaşadığı sıkıntılarla ilgili daha detaylı bilgi sahibi oldum. Her iki tarafı da tanıyan biri olarak engelli bireylerle ilgili haberlerde gördüğüm eksiklikleri paylaşmak için bu eğitim atölyesini hazırladım.

Bildiğim kadarıyla gazetecilere yönelik böyle bir eğitim atölyesi Türkiye’de ilk kez düzenleniyor. Meslektaşlarımın bu eğitimin onlara yeni bir bakış açısı sunduğunu ve haber yaparken bunlara dikkat edeceklerini söylemeleri beni çok mutlu etti. Yeni dönemin ilk eğitim toplantısını benimle yapan Denizli Gazeteciler Cemiyeti Yönetimine ve Başkan Osman Nuri Boyacı’ya, eğitime katılan gazetecilere ve sivil toplum örgütü temsilcilerine çok teşekkür ederim.‘’

dudu-karaman.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.