Avcı:İklim Değişikliği Tüm Dünyayı Tehdit Ediyor

Avcı:İklim Değişikliği Tüm Dünyayı Tehdit Ediyor

23 Mart Dünya Meteoroloji Günü kutlanıyor.

A+A-

“İKLİM ÇALIŞMALARI İÇİN İKLİM BİLGİSİ”

 

Dünya Meteoroloji Günü Ulusal Meteoroloji ve Hidroloji Servislerinin faaliyetlerini kamuoyu tarafından daha iyi bilinmesi ve takdir edilmesi amacıyla 1960 yılında kutlanmaya başlanmıştır. 23 Mart tarihi ise: 1873 yılında kurulan Uluslararası Meteoroloji Örgütünün devamı olan Dünya Meteoroloji Örgütünü (WMO) kuran sözleşmenin 1950 yılında yürürlüğe giriş tarihi olması sebebiyle seçilmiştir. Her yıl kutlamalar belli spesifik bir konuya odaklanmaktadır. Bu yılın konusu “İKLİM ÇALIŞMALARI İÇİN İKLİM BİLGİSİ” dir.

 

İklim değişikliği hepimizi ilgilendirmektedir. İklim değişikliği tarımdan, turizme, altyapıdan, sağlığa kadar neredeyse bütün sosyo-ekonomik sektörleri etkilemektedir. İklim değişikliği sürdürülebilir kalkınmayı sadece gelişen ülkelerde değil tüm ülkelerde yavaşlatmakta ve tehdit etmektedir.

 

Bizler meteoroloji çalışanları olarak Genel Müdürlüğümüzden aldığımız destek ile; Girişimci ruhunu Pamukkale’nin beyazından mermerin beyazına son olarak da Bozdağ Kayak Merkezi ile karın beyazını ekleyen; Hieropolis ve  Laodikya antik kentleri Pamukkale ve Karahayıt’ın doğal güzellikleri ile ülke turizminde yer sahibi olmuş, milyonlarca yerli ve yabancı turistin geldiği; Ülkemizin başlıca turizm merkezleri Antalya, Muğla ve Aydın İllerine karayolu bağlantısı bulunan; Sarayköy’ünden Baklan’ına, Baklan’ından Tavas’ına  ovalarında bağcılık, pamuk ve tütün yetiştiriciliği başta olmak üzere meyve üretiminde de bulunulan; Dünya’nın prestijli 1000 üniversitesinden birisi olan Pamukkale Üniversitesinin önderliğinde bölgesel bilim merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen; Son yıllarda yurtdışı sermayenin İlimize yatırımlar yapması  ile daha çok yatırımcının gözdesi olan Denizli Organize Sanayisi, Çardak Serbest Bölgesi ve Sarayköy İhtisas Sera Organize Bölgesi ile turizmin, tarımın ve bilimin yanında sanayi şehri İlimizin havasını 28 otomatik meteoroloji gözlem istasyonumuzla gözlemleyerek, hemşerilerimizin can ve mal emniyetini sağlamak için yılda 365 gün ve günde 24 saat görev başındayız.

 

Bu vesile ile tüm meteoroloji çalışanlarının 55. Dünya Meteoroloji Gününü en içten saygılarımla kutluyorum.

 

Oğuz Ali AVCI


Meteoroloji Müdürü

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.