Avdan Platformu Bir Kez Daha Toplanıyor

Avdan Platformu Bir Kez Daha Toplanıyor

Tavas'ın Avdan Mahallesi'ndeki kömür sahası için vatandaşların mücadelesi Cuma günkü eylemle devam edecek.

A+A-

Avdan Platformu Sözcüsü Avukat Ozan Orpak yaptığı açıklamada Avdan'da kömür ocağının yapılması durumunda, zeytinlikler ve tarım alanlarının kömüre feda edileceğini ve yaklaşık 3 bin kişinin kömür ocağından dolayı yurdundan edileceğini dile getirdi.

Orpak, Avdan Platformu’nun  18 Mart 2022  Cuma günü saat: 14.00’te, yaşamı savunan Avdan Mahallesi’nde basın açıklaması yapacağını ve seslerini bir kez daha duyuracaklarını söyledi. Orpak, “Basın açıklamasını takip etmek isteyen basın emekçileri için saat 12:30’da Delikliçınar Yeni Camii arkasından araç kaldırılacaktır. Basın açıklaması öncesinde, ”İnsan zinciri”, “Zeytin Yeme Yarışması” ve lokma dökülecektir.” dedi.

Ne Olmuştu?

Tavas İlçesi’ne bağlı Avdan Mahallesli’nde; 13 Ocak 2022 tarihinde kömür ocağı işletmesi için linyit çıkarılmak üzere, 3 milyon 764 bin metrekarelik bir alanın acele kamulaştırılması için kararname çıkarılmıştı. Karara yönelik yöre halkının Danıştay’a dava açması sonucunda 15 Mart 2022 tarihinde bilirkişi heyeti değer tespiti için Avdan Bölgesi’nde incelemede bulunmuştu.

Yapılacak olan bu girişimin pek çok insanla beraber bölgenin doğal yapısına çok fazla zararı olduğundan çeşitli eylemler gerçekleştirilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.