Ayakkabı Kutuları İle Meclise Dilekçe Gönderdiler!

Ayakkabı Kutuları İle Meclise Dilekçe Gönderdiler!

CHP Denizli İl Başkanlığı tarafından düzenlenen eylemde, 17- 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarının takipsizlikle sonuçlanması protesto edildi.

A+A-

17- 25 Aralık'ın 'Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası' olması için çalışma yapan grup, kentte topladığı 11 bin imzayı, ayakkabı kutuları içinde meclise gönderdi.

Gazi Bulvarı üzeri PTT önünde 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarının takipsizlikle sonuçlanmasını protesto etmek için bir araya gelen CHP'liler, eylem yaptı. CHP İl Başkanı Avukat Bülent Nuri Çavuşoğlu, dört maske ile 'Halk sizi böyle de tanıyor, biz hırsıza her yerde hırsız deriz' yazısı bulunan bir afişin asılı olduğu otobüsün üzerine çıkıp 200 partiliye seslendi. 

YASA TALEBİ İÇİN 11 BİN İMZA TOPLANMIŞ

Düzenledikleri 'Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası' etkinlikleri kapsamında astıkları iki afişin indirildiğini hatırlatan Çavuşoğlu şunları söyledi:

"16 yaşındaki bir çocuğu okulunda gözaltına alanlar, tutuklamaya sevk edenler, hakaretten tutuklayanlar; korkmayın artık! CHP iktidarında kimsenin önünde diz çökmeyeceksiniz. Bu anlamda günün anlamı tam olsun istedik. Haftanın resmi olarak kutlanması için topladığımız imzaları TBMM'ye gönderiyoruz. Toplumun en büyük sorunlarından birisi yolsuzluk, rüşvettir. 17- 25 Aralık'ın 'Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası' olması için yasa çıkarılmasını istiyoruz. Denizli'de bir haftada 11 bin imza topladık. Bu güzel günün anlamına uysun diye de imzaları ayakkabı kutularıyla gönderiyoruz." 

KOMİSYON ÜYESİ AK PARTİLİ VEKİLE SESLENDİ

AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar'a da seslenen İl Başkanı Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"TBMM Adalet Komisyonu'nda Denizlili Bilal Uçar var. AK Partili Bilal Uçar'a buradan sesleniyorum. Halkın huzuruna çıktığınızda namustan, erdemden ve ahlaktan bahsediyorsunuz. Hodri meydan diyorum size. Denizli'den sadakate mi bakacaksınız, yoksa yenilen rüşvetlerin, yapılan yolsuzlukların hesap sorulması için meclis komisyonundan meclise sevkini mi sağlayacaksınız? Şayet oylamada sevki yönünde oy kullanmazsanız, Denizli'de sizi her gördüğümüz yerde protesto edeceğimizi duyurmak istiyoruz." 

'BUNLARIN AKLI BAŞKA ŞEYLERE ÇALIŞMIŞ"

Ekonomi Bakanına da seslenen Çavuşoğlu, "Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci geçen gün açıklama yapıp, 'Çok saftık, bizi kandırdılar' dediniz. Bu kadar saf iseniz; Allah muhafaza memleketi, kandırıp elinizden alıverirler. Aman ha sen bu bakanlığı bırak. Allah'ını seversen bırak. Bu kadar esnaflık yapıyorsunuz. Tüccarsın, hukukta terim vardır; Basiretli işadamı diye. Basiretli uyanık olur, akılı olur. Bunların aklı başka şeylere çalışmış" diye konuştu. 

Açıklamanın ardından ayakkabı kutularına yerleştirilen imzalar, PTT'den TBMM'ne gönderildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.