Aydem AKUT İş Birliğinde Yangın Eğitimi

Aydem AKUT İş Birliğinde Yangın Eğitimi

Aydem Yenilenebilir Enerji, AKUT iş birliğinde yangınla mücadele eğitimleri verdi.

A+A-

Türkiye’nin yenilenebilir enerjideki öncü şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji, AKUT Arama Kurtarma Derneği ile birlikte başlattığı “Enerjimizle Gelecek İçin El Ele” projesi çerçevesinde 4 dört ildeki yöre halkına, muhtemel orman yangınlarına karşı mücadele için profesyonel ekipman ve müdahale eğitimi desteği sağladı.

Aydem Yenilenebilir Enerji, ülkemizin ilk arama kurtarma sivil toplum örgütü AKUT Arama Kurtarma Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği “Enerjimizle Gelecek İçin El Ele” projesini Aydın, Muğla, Uşak ve Yalova illerindeki santral bölgelerinde düzenlediği yangınla mücadele eğitimleri ile sürdürdü.

Doğanın ve gelecek nesillerin sürdürülebilirliğini önceliklendirerek hayat için enerji ürettiklerini belirten Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha, “Geçtiğimiz yıl ülkemizde meydana gelen ve milyonlarca ağacın yok olmasına sebep olan orman yangınları, Aydem Yenilenebilir Enerji ailesi olarak bizleri de derinden etkiledi. Tahrip olan ormanlık alanların canlandırılması için gerçekleştirdiğimiz fidan bağışlarının yanı sıra muhtemel yangınlar için bizler de ne yapabiliriz diye düşündük. Bu doğrultuda; pek çok eğitimde iş birliği içinde olduğumuz AKUT’la birlikte Türkiye’de bir ilk olan ‘Enerjimizle Gelecek İçin El Ele’ sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik. Hem yaşanabilecek yangınlara hazırlıklı olunması hem de etkili ve doğru müdahale edilmesi için dört santral bölgemizdeki yöre halkına tam donanımlı, profesyonel yangın ekipmanları tedarik ettik. İş birliğimiz çerçevesinde AKUT’un uzman eğitmenleri tarafından yangınlara koordineli ve etkili müdahale eğitimleri de düzenlendi. İlerleyen zamanlarda periyodik eğitimler ile projemizi sürdüreceğiz. Başta AKUT olmak üzere katılım sağlayan yöre halkımıza ve emekleri ile destek veren çalışanlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Projenin ortaya çıkışında, orman yangınları ile mücadelede konusundaki gelişim alanlarının tespit edilmesinin etkili olduğunu belirten AKUT Başkanı Recep Şalcı ise, “Önceki yıl yaşanan orman yangınlarında en önemli gözlemimiz, çoğu vatandaşımızın basit bir şekilde söndürebileceği yangına sistemli ve etkili bir şekilde nasıl müdahale edeceği konusunda yeterli bilgiye ve donanıma sahip olmamasıydı. Aydem Yenilenebilir Enerji ile gerçekleştirdiğimiz ‘Enerjimizle Gelecek İçin El Ele’ projesi, yangınlara doğru şekilde müdahale edilmesi açısından örnek bir uygulama niteliğinde. Aydem Yenilenebilir Enerji’nin yangın söndürme ekipman ve kişisel donanım desteği ile yöre halkından oluşturduğumuz ekiplere eğitimler verdik. Yangınlara müdahale konusunda bilgili ve donanımlı hale gelen yöre halkından oluşturulan ekipler, bundan böyle ihtimal dahilindeki yangınlara etkin ve bilinçli bir şekilde müdahale edebilecek. Projeye emek veren ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yalova bölgesinde gerçekleştirilen eğitimler sırasında AKUT ekibi ve yöre halkıyla bir araya gelen Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha, AKUT Başkanı Recep Şalcı’ya “Enerjimizle Gelecek İçin El Ele” projesindeki iş birliği ve katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

(İHA) -

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.