Aydın Şehir Hastanesi’nin son durumu masaya yatırıldı

Aydın Şehir Hastanesi’nin son durumu masaya yatırıldı

Aydın'ın sağlık yapısını güçlendirecek Aydın Şehir Hastanesi'nin yapımı tüm hızıyla devam ederken, Vali Yakup Canbolat başkanlığında değerlendirme...

A+A-

Aydın'ın sağlık yapısını güçlendirecek Aydın Şehir Hastanesi'nin yapımı tüm hızıyla devam ederken, Vali Yakup Canbolat başkanlığında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Sağlık hizmetlerinin daha nitelikli sunulması amacıyla Sağlık Bakanlığı'nın 2020 yatırım programına alınarak 2021 yılı Kasım ayında merkez ilçe Efeler'de inşaatına başlanan Aydın Şehir Hastanesi'nin yapımı aralıksız olarak sürüyor. Sağlık Bakanlığı koordinesinde yüklenici firma tarafından yapımı gerçekleştirilen hastane tamamlandığında Aydın ve Ege Bölgesi'nin uluslararası kalitede bir sağlık kampüsü haline gelmesi bekleniyor. Bu çerçevede 270 bin metrekare inşaat alanına sahip bin 400 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi'nde çalışmalar 24 saat esasına göre tüm hızıyla devam ederken, Aydın Valisi Yakup Canbolat başkanlığında değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda Aydın Şehir Hastanesinin yol, alt yapı ve diğer hizmet çalışmaları değerlendirildi.

Konu ile ilgili Aydın İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan paylaşımda "Efeler ilçemiz Şevketiye Mahallesi'nde 140 bin metrekare alanda yapımına devam eden Aydın Şehir Hastanesi'nin yol, alt yapı ve diğer hizmet çalışmalarının değerlendirme ve koordinasyon toplantısı, Aydın Valimiz Yakup Canbolat başkanlığında gerçekleştirildi. Aydın Şehir Hastanesine ulaşımı sağlayacak yol ve alt yapı çalışmaları ile yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantıda İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından Aydın Şehir Hastanesi ile ilgili genel sunum yapıldı. Ayrıca imar revize, imar planları konusunda, yapımına başlanmış olan yol ve sanat yapı inşasına ilişkin, temiz ve atık su, kanalizasyon şebeke hatları yapımı, mevcuttaki sulama kanallarının, elektrik enerji nakil hatları, internet ve telefon şebeke hatları ve doğal gaz arzına ilişkin ilgili kurum müdürleriyle karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Aydın Valiliği'nde gerçekleştirilen toplantı sonrasında Aydın Şehir Hastanesi'ne ulaşımı sağlayacak bağlantı yolunun yapımı ile ilgili yapılması gereken çalışmalar masaya yatırıldı" ifadeleri yer aldı.

Gerçekleştirilen toplantıya Vali Canbolat'ın yanı sıra Aydın Vali Yardımcısı Dr. Halil İbrahim Ertekin, İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

IHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.