Aydın’da öğrenciler mehteran gösterisi eşliğinde karne aldı

Aydın’da öğrenciler mehteran gösterisi eşliğinde karne aldı

Aydın'da yarıyıl tatile giren öğrenciler Özel Aydın Rehber Koleji'nde düzenlenen törende mehteran gösterisi eşliğinde karnelerini alırken, il genelinde...

A+A-

Aydın'da yarıyıl tatile giren öğrenciler Özel Aydın Rehber Koleji'nde düzenlenen törende mehteran gösterisi eşliğinde karnelerini alırken, il genelinde 199 bin 187 öğrenci karne sevinci yaşadı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Aydın'da da 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 1. dönemi sona erdi. Aydın'da 878 okuldaki 8 bin 937 sınıfta eğitim gören 199 bin 187 öğrenci karnelerini alarak, 15 bin 418 öğretmen ile birlikte yarıyıl tatiline girdi. Efeler ilçesi Kemer Mahallesi'ndeki Özel Aydın Rehber Koleji'nde karne töreni düzenlendi. Aydın Valisi Yakup Canbolat'ın da katıldığı karne töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından okulda düzenlenen çeşitli yarışma ve turnuvalarda derece alan öğrencilere protokol üyeleri ve okul idarecileri tarafından hediyeleri verildi. Yöresel halk oyunları ile devam eden karne törenine Özel Aydın Rehber Koleji Mehteran Takımı damga vurdu. Mehteran Takımı'nın gösterisi protokol üyeleri ve veliler tarafından ilgi ile izlendi. Tören sonunda 1-A sınıfını ziyaret ederek öğrencilerle sohbet edip tatilde neler yapacaklarını sorarak karnelerini veren Aydın Valisi Yakup Canbolat ve beraberindeki protokol üyeleri çocuklara "iyi tatiller" diledi.

Özel Aydın Rehber Koleji Genel Müdürü Hasan Efel, "Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin gayretleri karne töreni düzenledik. Karne törenimizi şölen havasında gerçekleştirelim istedik ve hazırlıklar yaptık. İnsanlar emeklerinin karşılıklarını görmek istiyorlar. Emeklerinin karşılığı güzel olunca da bu durumu şölene çevirmek istiyorlar. Biz de bu mutluluğu onlarla paylaşmak istedik. Sağ olsunlar Valimiz Yakup Canbolat ve diğer protokol üyelerimiz bizleri kırmayarak okulumuza teşrif ettiler. 15 günlük bir tatil serüvenimiz var. Ardından yine aynı heyecan ve azim ile tekrar ikinci yarıyıla başlayacağız" dedi.

IHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.