Aylık 150 Bin TL Gelir Sağlıyor

Aylık 150 Bin TL Gelir Sağlıyor

Çivril Belediyesi 20 bin metrekarelik bir arazi üstüne kurduğu Güneş Enerji Santrali’nden (GES) aylık ortalama 150 bin TL gelir sağlıyor.

A+A-

Çivril Belediyesi, Güneş Enerji Santrali (GES)  ile elektrik üretimine başladı.  20 bin metrekarelik bir arazi üstüne kurduğu Güneş Enerji Santrali’nden (GES) aylık ortalama 150 bin TL gelir elde etmektedir. Çivril Belediyesi’ne ait olan 890 KWE’lik güneş enerji terminalinde  3 bin 738 panel bulunmakta.

4,5 Milyon Maliyet

Güneş enerji sisteminin 4 milyon 500 bin TL ‘ye mal olduğunu ifade eden Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, bölgenin güneş enerjisini elektrik enerjisine  dönüştürmenin, belediyenin kendi elektrik ihtiyacını karşılamak  ve belediyemize ek katkı sağlayıp ülke ekonomisinde enerjide dışa bağımlılığı azaltmak amacı ile böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini, güneş enerjisinin çevreci ve maliyeti düşük bir sistem olduğunu, yapımı biten ve devam eden projeler ile inşallah ilçenin çehresini değiştiriyoruz, değiştirmeye devam edeceklerini, bir defa daha GES projemiz ilçemize, belediyemize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını dilediğini ifade etti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.