Ayrımcılığın ve İstismarın Karşısındayız

Ayrımcılığın ve İstismarın Karşısındayız

Ayrımcılığın ve İstismarın Karşısındayız

A+A-

Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadının hak ettiği değeri hatırlatmak, onların karşılaştıkları sorunların doğru olarak tespit edilerek, bu sorunlara çözüm üretilmesi için, gereken toplum bilincinin oluşturmak amacıyla 8 Mart “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanmaktadır.

Bir toplumun ilerlemesi, kadınıyla, erkeğiyle toplumun tüm fertlerinin, hep birlikte yücelmesiyle mümkündür. Ülkemizde Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren, siyasi haklar, çalışma hayatı, eğitim ve sağlık başta olmak üzere hayatın tüm alanlarında kadınlarımızın temel haklarını ve toplumsal konumunu güçlendirmek için reform niteliğinde çok sayıda düzenleme yapılmıştır. Bu düzenlemeler neticesinde, kadınlarımızın üstlenmiş oldukları görevlerde başarılı sonuçlar elde ederek iş hayatından siyasete, sanattan spora kadar birçok alanda hem ülkemizde hem de uluslararası arenada kendilerinden söz ettirdiklerine şahit olmaktayız.

Kadının en önemli vasıflarından biri de hiç şüphesiz anne kimliğidir. Ülkemizin en büyük zenginliği olan genç nesilleri yetiştiren, onlara vatan ve bayrak sevgisini aşılayan annelerdir. Her anne için en büyük hedef çocuklarını sağlıklı bir şekilde yetiştirmek ve topluma kazandırmaktır.

Aile dokusunun mihenk taşı, şefkatin, fedakârlığın, sabrın ve özverinin sembolü olan kadınlarımız her türlü övgünün üzerindedirler. Mustafa Kemal Atatürk; “Bu millet esas terbiyesini aileden almaktadır. Türk milleti öyle analara sahiptir ki her bir devrin büyük adamlarını bu analar yetiştirmiştir. Türk kadını daha büyük nesiller yetiştirmeye kabiliyetlidir.” sözleriyle Türk kadınına verdiği değeri açıkça belirtmiştir.

Peygamber Efendimiz de Hadis-i Şerifinde; “Sizin en hayırlınız kadınlara karşı hayırlı olanınızdır.” buyurarak, İslamiyet’in kadına verdiği öneme dikkat çekmiştir.

Bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta şehit ve gazi anneleri ile eşleri olmak üzere; kuşakların yetişmesinde en önemli rolü üstlenen kadınlarımıza, topluma verdikleri katkılar, bilgili ve kültürel değerlerine bağlı, ahlaklı bireyleri yetiştirmek için gösterdikleri özveri nedeniyle minnet ve şükranlarımızı sunar, tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.