AYSİAD Denizli İş Dünyasını Buluşturdu

AYSİAD Denizli İş Dünyasını Buluşturdu

AYSİAD’ın misafiri olarak Denizli’ye gelen Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzel Saparbekuly Denizlili iş insanlarına Kazakistan’da yatırım olanaklarından bahsetti.

A+A-

AYSİAD, EKO-AVRASYA ve Kazakistan Ankara Büyükelçiliği’nce ortaklaşa yapılan ve “Türkiye-Kazakistan Ekonomik İlişkileri ve Yatırım İmkânları ” başlıklı toplantı Denizli’deki iş dünyasını buluşturdu.

Kazakistan Büyükelçisi Abzel Saparbekuly toplantıdan önce Vali Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, DTO Başkanı Uğur ERDOĞAN ve DENİB Başkanı Hüseyin MEMİŞOĞLU ‘nu ziyaret etti.

AYSİAD’ın misafiri olarak Denizli’ye gelen Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzel Saparbekuly, Kazakistan’da yatırım fırsatlarını ve Kazakistan olarak Türk yatırımcılara sağladıkları destek ve teşvikleri anlattığı toplantı 28 Şubat 2020 Cuma günü 20:30 ‘da Doğa Termal otelde gerçekleştirildi. Toplantıya başta AYSİAD üyeleri ile birlikte Denizli’de yatırımları olan tekstil, bakır, mermer,  gıda, tarım firmalarından sektör temsilcileri,  işadamları dernekleri temsilcilikleri katıldı.  AYSİAD’ın organizasyonu ile 2 gün boyunca Denizli’de bulunan Kazakistan Büyükelçisi Abzel Saparbekuly ve yanındaki heyet Denizli’de ihracat odaklı faaliyet gösteren 25 farklı firma ile birebir özel görüşme yaparak Kazakistan’da yapılabilecek yatırımlar ile ilgili karşılıklı toplantılar gerçekleştirdi.

Kazakistan Kardeşliği

Bu organizasyona imza atan AYSİAD Yönetim Kurulu adına konuşan AYSİAD Başkanı Mahmut CATLIK;  “AYSİAD toplumdan gelen bir talebin sonucu olarak ortaya çıkmış bir sivil toplum örgütüdür. Türk coğrafyasının yeni ahileri AYSİAD olarak bütün arzumuz ve isteğimiz memleketimizin her alanda en iyi yerde olmasıdır. Değerlerimiz, vatan ve bayrak sevgimiz her türlü ticaretin üzerindedir. Yüce Türk Devletinin bekası ve ali menfaati çalışmalarımızın sebebidir.  AYSİAD’ın bu ideallerini en ileri noktasına götürebilmesi ve bize verdiği büyük destekler için EKO-AVRASYA Başkanı Hikmet EREN’e gönül dolusu teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kazakistan kardeşliğin en üst noktaya ulaştığı Türkiye için stratejik bir ülkedir. Samimi tavırları ile Türk kardeşliğini her anlamda en üst noktaya taşıyan Kazakistan Büyükelçisi Abzel SAPARBEKULY’ e bizlerle beraber olduğu ve Denizli’mize göstermiş olduğu ilgi ve alaka için çok teşekkür ediyorum. Artık Aysiadlılar sadece Denizli ve Türkiye’de değil ülke dışında da özellikle dost ülkeden öte Kazakistan’da yatırım yapabilecek ve mevcut yatırımlarını büyütebilecek güce ulaşmıştır. ” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.