AYSİAD ve TRADEATLA’tan ‘''Denizli'den İhracat Yolculuğu'' İşbirliği

AYSİAD ve TRADEATLA’tan ‘''Denizli'den İhracat Yolculuğu'' İşbirliği

AYSİAD- Avrasya Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği bir çok farklı sektörden yüzlerce üyesi olan, Denizli’den doğmuş Türk Milleti ve Devleti için mücadele eden büyük bir sivil toplum kuruluşudur.

A+A-

AYSİAD - Avrasya Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği olarak T.C Ticaret Bakanlığı’nca onaylı, ihracat ve ithalat ile ilgili uluslararası ticarette en geniş veriye sahip veri tabanı olan TradeAtlas güçlerini birleştirdi.

Denizli’de daha önce hiç ihracat yapmamış veya ihracata başlayarak devamını getirememiş olan girişimci firmaları ihracat yolculuğuna dahil etmek ve mevcut ihracatçıların ihracat potansiyellerini artırmalarına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen işbirliği neticesinde, AYSİAD üyesi firmalara TradeAtlas İhracat Akademisi tarafından kar amacı gütmeden eğitimler verilecek. TradeAtlas İhracat Akademisinin dış ticaret alanında deneyim sahibi uzmanları tarafından online olarak verilecek olan eğitimler firmalarımıza ücretsiz olarak sunulacaktır. Bu sayede firmalarımızın dış ticaret alanında fark yaratması hedeflenmektedir.

İş süreçlerinin hızla değiştiği ve hatta baştan tasarlandığı pandemi döneminde iş yapabilmek için etkin kullanılan dijital platformların önemi her geçen gün artmaya devam ediyor. TradeAtlas bu noktada ithalat ve ihracatçılara dijital ortamda yeni imkanlar sunuyor. TradeAtlas müşterileri; veri kapsamı dâhilinde, GTİP - İthalatçı - İhracatçı - Ürün - Marka temellerinde firmaların hangi ülkeden ve hangi ihracatçı firmadan, hangi tarihte, ne kadar ithalat gerçekleştirdiği gibi en kritik pazar bilgilerine erişebiliyor. Böylece TradeAtlas üyeleri, uluslararası pazarlardaki ithalatçıların ve rakiplerin sevkiyatlarını görebiliyor ve potansiyel yeni müşterilere ulaşabiliyorlar.

AYSİAD işbirliği ve Denizli’nin ihracatının artırılması ile ilgili konuşan TradeAtlas CEO’su Ali Emek, ‘’TradeAtlas olarak ülkemiz ihracatına katkı sağlamak adına 2010 yılından bu yana var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. TradeAtlas, 70’ten fazla ülkedeki müşterileri ve 25 ülkedeki temsilcilikleri ile küresel çapta hızla büyüyor. Tüm Dünyada, ihracatçı ve ithalatçı iş ortaklarımız da TradeAtlas’ın nokta atışı ve en güncel verileriyle isabetli kararlar alarak ihracat stratejilerini belirlemeye devam ediyor. Anadolu’nun önde gelen ihracat merkezlerinden olan Denizli ilimize yeni ihracatçılar kazandırmak ve mevcut ihracatçıların ihracat hacimlerini artırmak adına AYSİAD ile başlattığımız işbirliğinin hayırlı olmasını diliyorum.’’ dedi.

AYSİAD olarak 17 yıllık yolculuklarında birçok projeye imza atıp, sektörde ilklerin gerçekleşmesine öncülük ettiklerini vurgulayan AYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Çatlık, ‘İhracat rakamlarımızı artırmanın, yeni ihracatçılar kazanmaktan geçtiğini biliyoruz. Denizli’de daha önce hiç ihracat yapmamış veya ihracata başlayarak devamını getirememiş olan girişimci firmalarımızı ihracat yolculuğumuza dahil etmek istedik. Gerçekleştirilecek olan ücretsiz eğitimlerin sayesinde dünya için üreten ihracat kenti Denizli’de, yeni ihracatçılarımızın da ilimiz ekonomisine katkı sağlamasının ve süreçlerde yer almasının şehrimize ve ülkemize katma değer sağlayacağını düşünüyorum. Hedefimizi gerçekleştirme yolunda TradeAtlas ile yapmış olduğumuz işbirliği neticesinde önemli bir adım attığımızı düşünüyorum, her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum.’’ açıklamasında bulundu.

 

Değerli Üyelerimiz,

AYSİAD- Avrasya Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği bir çok farklı sektörden yüzlerce üyesi olan, Denizli’den doğmuş Türk milleti ve devleti için mücadele eden büyük bir sivil toplum kuruluşudur. Bu kapsamda mücadele ettiğimiz ilimiz Denizli, binlerce yıldır ihracat yapan bir şehir olma özelliği ile ön plana çıkmaktadır. Bugün 2000’i aşan ihracatçıyla, 2800’ün üzerinde ürünü yaklaşık 180 ülkeye ihraç ediyoruz. Yıllık ihracatımız, 10 yıl öncesine kıyasla yüzde 45 oranında arttı ve 4 milyar dolar sınırını aştı. Bu değerle, ülkemizin en çok ihracat yapan 9. şehri konumundayız. Her bir ihracatçımıza, Denizli’ye ve ülkemize sağladıkları katkıdan dolayı sonsuz teşekkür ediyorum.

 

İTHALAT VE İHRACATTA TİCARİ İSTİHBARATIN ÖNEMİ

Ticari istihbarat; rakipler, müşteriler, ürünler ve diğer pazar faktörleri hakkındaki rekabet avantajına katkı sağlayan bilgilerin toplanması, analiz edilmesi, yorumlanması ve stratejik karar aşamalarında kullanılması anlamına gelmektedir.

Uluslararası ticaretteki yoğun rekabet ortamı, stratejik kararlarda ticari istihbarattan yararlanmayı mecbur kılmaktadır. Ticari istihbaratın dış ticaretteki tüm karar verme aşamalarında kullanılması hem şirketlerin hem de ülkelerin rekabet gücünü artırabilmesi için büyük önem taşımaktadır.

İhracatta ticari istihbarattan yararlanarak hedef pazar tespiti, hedef ülke pazar araştırması, hedef müşteri ve rakip analizleri yapılması sonucunda tüm güç ve kaynakların hedef odaklı kullanılması nokta atışı ihracatla daha etkili sonuçlar alınmasına yardımcı olmaktadır.

Kaliteli, ucuz, güvenilir ve sürdürülebilir ithalat için ise, dünya ölçeğindeki tedarikçi ülkelerin tespiti, potansiyel tedarikçilerin belirlenmesi ve fiyat araştırmalarının yapılması yine ticari istihbarat sayesinde mümkündür.

 

İHRACATIMIZDA YENİ BİR HAMLE ZAMANI

AYSİAD olarak 17 yıllık yolculuğumuzda birçok projeye imza attık, sektörde ilklerin gerçekleşmesine öncülük ettik. İhracat rakamlarımızı artırmanın, yeni ihracatçılar kazanmaktan geçtiğini biliyoruz. Denizli’de daha önce hiç ihracat yapmamış veya ihracata başlayarak devamını getirememiş olan girişimci firmalarımızı ihracat yolculuğumuza dahil etmek istedik. Dünya için üreten ihracat kenti Denizli’de, yeni ihracatçılarımızın da ilimiz ekonomisine katkı sağlamasının ve süreçlerde yer almasının şehrimize ve ülkemize katma değer sağlayacağını düşünüyoruz.

Bu hedefin gerçekleşmesi doğrultusunda ticari istihbarat alanında ülkemizin en önemli online veri tabanı olan TradeAtlas ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğini siz değerli üyelerimiz ile paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.

 

TRADEATLAS KİMDİR?

TradeAtlas ihracat ve ithalat ile ilgili uluslararası ticarette en geniş veriye sahip veri tabanıdır. 2010 yılından itibaren, T.C Ticaret Bakanlığı’nca kesintisiz olarak onaylı (akredite) tek e-ticaret sitesidir.

TradeAtlas İhracat Akademisi; ithalat ve ihracat ile ilgili tüm gelişmelerin firmalara aktarılması, ülkemizin ve firmalarımızın uluslararası rekabet gücünün geliştirilmesi, ihracatın arttırılmasına katkı sağlanması amacıyla TradeAtlas çatısı altında Ekim 2020’de kurulmuştur. Denizli’de daha önce hiç ihracat yapmamış veya ihracata başlayarak devamını getirememiş olan girişimci firmalarımıza TradeAtlas İhracat Akademisi tarafından kâr amacı gütmeden eğitimler verilecektir. TradeAtlas İhracat Akademisinin dış ticaret alanında deneyim sahibi uzmanları tarafından online olarak verilecek

olan eğitimler firmalarımıza ücretsiz olarak sunulacaktır. Bu sayede firmalarımızın dış ticaret alanında fark yaratması hedeflenmektedir.

Geçmiş dönemlerde defalarca gördük ki; büyük veya küçük demeden ihracata atılan firmalardan bugün çok farklı noktalara ulaşanlar oldu. Eminiz ki, önümüzdeki yılların güçlü ihracatçıları, TradeAtlas ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği sayesinde sayılarını gün be gün artıracak. Böylelikle, yeni iş fikirlerinin ortaya çıkmasının da yolunu açmış olacağız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.