Azerbaycan Silahlı Kuvvetler Günü'nü Kutladılar

Azerbaycan Silahlı Kuvvetler Günü'nü Kutladılar

Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği, Azerbaycan Silahlı Kuvvetler Günü ve Azerbaycan ordusunun 103. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

A+A-

Türk Ocakları Antalya Şubesi Başkanı Abdullah Uysal, Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Kürşat Çavuşoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve dernek üyelerinin katıldığı etkinlikte, 44 gün süren Karabağ Savaşı’nda elde edilen Azerbaycan’nın destansı zaferi ve  bu şanlı zaferi anlatan konuşmalar yapıldı.

Azerbaycan Ordusunun gerçekleştirdiği "Demir Yumruk" operasyonu sonucunda ülkenin toprak bütünlüğü yeniden sağlandı. Azerbaycan ordusunun zapt edilemez kabul edilen Şuşa kentinin kurtuluşunda gösterdiği cesaretse tarihe altın harflerle düşmüştür. Karabağ savaşı cepheyle sınırlı kalmamış, Azerbaycan halkının birliğini tüm dünyaya göstermiştir. Başarılı askeri operasyonlar sonucunda Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını düşmandan kurtaran Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, bugün bölgede istikrar ve güvenliğin ana garantörüdür.

2 bin 900'den fazla şehit verdi

44 gün süren savaşta Azerbaycan ordusu 5 kent merkezi, 4 kasaba ve 286 köyü kurtardı. Bunun üzerine Ermenistan yenilgiyi kabul etti. Ağdam, Laçın ve Kelbecer illerini de boşaltacağını taahhüt eden anlaşmaya imza attı. Azerbaycan, savaşta 2 bin 900'den fazla şehit verdi.

Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ceyran Sattarova etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bugün Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin 103'üncü kuruluş yıl dönümüdür. Azerbaycan Cumhuriyeti 1991 yılında özgürlüğüne kavuştuktan sonra bu yıl ilk defadır ki, bugünü gurur ve sevinçle kutluyoruz. Tüm bunlar Azerbaycan Ordusu, Azerbaycan Halkı ve Başkomutan İlham Aliyev’in  güçlü politikası ve azimkarlığı sayesinde olmuştur. 44 günlük Vatan Savaşında bizi zafere götüren ordumuzun kahraman asker ve subaylarını tebrik ediyoruz. Bu hak savaşında Azerbaycan’ın yanında olan ve tam destek veren Türkiye Cumhuriyetine ve tüm müttefiklerimize minnettarız. Bu zaferin unutulmaz kahramanları olan 3.000’e yakın şehidimizi de, rahmet ve minnetle anıyoruz.  Hiç düşünmeden vatan toprağı uğrunda sağlıklarını feda eden gazilerimize de şifalar diliyoruz. Bir de, bu Zaferin kahramanları olan evlatlarını hayır duaları ile savaşa yollayan asker analarımızın ellerinden öpüyoruz. Bugün iki günün mutluluğunu yaşıyoruz, hem muzaffer ordumuzun kuruluş günü, hem de zafer bayramı. Allah bu güzel günleri Türk milletine çok görmesin. Allah birliğimizi ebedi ve daim etsin. Biz birlikte güçlüyüz.”  dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.