Azerbaycan'dan Doğu Akdeniz Faaliyetlerinde Türkiye'ye Destek!

Azerbaycan'dan Doğu Akdeniz Faaliyetlerinde Türkiye'ye Destek!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev: "Azerbaycan Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini destekliyoruz”dedi.

A+A-

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Daire Başkanı Hikmet Hacıyev, Azerbaycan'ın Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini koşulsuz desteklediğini ifade etti.

Koşulsuz Destek Azerbaycan'dan

                Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Daire Başkanı Hikmet Hacıyev, Azerbaycan'ın Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerine ilişkin açıklama yaptı. Haciyev, "Öncelikle şunu vurgulamak isterim ki, Ermenistan'ın Tovuz'da yaptığı provokasyonlarda Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği emsalsiz desteği, ülkemizde yapılan ortak askeri tatbikatlar ve Türkiye Savunma Bakanı başta olmakla üzere Azerbaycan'a gelen komutanların ziyaretini çok takdir ediyoruz. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Savunma Bakanı başkanlığındaki heyeti kabul ederken vurguladığı gibi, dünyada Azerbaycan ve Türkiye kadar yakın ve bir birine bağlı başka bir ülke yok" dedi.Azerbaycan ve Türkiye'nin bir birine her zaman yakın olduğunu vurgulayan Hacıyev, "Mutlu ve kederli günlerimizde biz her zaman bir birimizin yanındayız. Azerbaycan, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini koşulsuz olarak desteklemektedir. Türkiye bölgede haklarını ve çıkarlarını uluslararası hukuk çerçevesinde korumaktadır" diye konuştu.

                    Haciyev,”Ermenistan'ın Tovuz bölgesi yönünde yaptığı saldırlar, sonrası Türkiye ile  ülkemizde yaptığımız ortak askeri tatbikatlar, Türkiye Cumhurbaşkanının destek açıklaması, Türk Savunma Bakanı ve askeri yetkililerin Azerbaycan’ı ziyareti sırasında kardeş Türkiye'nin Azerbaycan'a verdikleri kararlı  desteğini takdir ediyoruz.”dedi.

                    Gürcistan ile ilgili bir soruyu da cevaplayan Haciyev,” Azerbaycan ve Gürcistan'ın dostane ilişkileri ve stratejik ortaklığı var. İlişkilerimiz iyi komşuluğun en başarılı modellerinden biridir ve diğer ülkeler için örnek teşkil edebilir. Her iki ülke de toprak bütünlüğünün ihlalinden muzdarip. Ülkelerimiz birbirlerinin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini destekliyor.

               Azerbaycan ve Gürcistan ortak çabalarla büyük enerji ve ulaştırma projelerini başarıyla uyguladılar. Bir sonraki başarı öyküsü olan Güney Gaz Koridorunun yıl sonuna kadar hizmete girmesini bekliyoruz. Azerbaycanlı şirketler Gürcistan'da büyük vergi mükellefleri konumunda. Şirketlerimizin, ekonomik işbirliğinin daha da geliştirilmesi için bir dizi yeni teklifi var.

Azerbaycan hükümeti ile mevcut Gürcü hükümeti arasında güvene dayalı yapıcı bir diyalog var. Herhangi bir konuyu açık ve dostane bir şekilde tartışırız. Bu işbirliği karşılıklı olarak faydalıdır ve halklarımızın ve devletlerimizin çıkarlarına hizmet eder. Bugünlerde Ermenistan'a gönderilen silahların resmi Tiflis tarafından ülke topraklarından transit olarak kullanılmasına izin verilmediğini takdir ediyoruz. Hem Azerbaycan hem de Gürcistan hükümetleri ilişkileri daha da derinleştirmeye kararlı.”şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.