Azmini Hiç Kaybetmedi

Azmini Hiç Kaybetmedi

2016 senesinde cezaevinden tahliye olmasının ardından İŞKUR desteğiyle Solacan Gübresi üretim tesisini kuran 46 yaşındaki Mükerrem Güleç, Denizli’de bulunan Solucan üreticilerini bir araya topladı ve Denizli Organik Solucan Gübresi (DOSGÜB) Kooperatifini

A+A-

Mükerrem Güleç’in, Butik üzerine bir işletmesi vardı. Ticari olarak yaşamış olduğu bir sorun sebebi ile 2009’da cezaevine girdi.  7 sene cezaevinde kalan Güleç, 2016’nın Eylül ayında denetimli serbestlikten faydalanıp tahliye oldu. Cezaevinde İŞKUR seminerlerine katılan Güleç, burada İŞKUR’un eski hükümlülere hibe sağladığı bilgisini öğrendi.  Tahliye olmasının ardından 1 hafta sonra İŞKUR’a başvuru yapan Güleç, evvela ‘Girişimcilik Eğitim Sertifikası’ aldı. Eğitim esnasında Organik Solucan Gübresi Üretme konusunda bir fikir elde etti. Ardından konu ile alakalı Türkiye çapında yapılan işleri ve ihtiyaç sahasını araştırmaya başladı. 

1 SENEDE 3 MİLYON SOLUCAN  

2016’nın Eylül ayında tahliye olan Güleç, Ekim ayında projesini hazırlayıp Denizli İŞKUR’a sundu. 2017’nin Mart ayında Proje Destek Hibesi İŞKUR tarafından onay verildi. Hibe çerçevesinde 160 bin adet Solucan, Solucan Gübre Eleği Makinesi, Solucan Üretim Kasalarını aldı ve M&U adında bir işletme kurdu. 1 senede 160 bin olan solucan sayısını 3 milyona ulaştıran Güleç,  Geçen sürede 10 tonu aşkın Organik Solucan Gübresi üretti. 

KOOPERATİF KURMA KARARI

Çalışmalarına aralıksız sürdüren Güleç, Denizli’de bulunan tüm solucan üreticilerini desteklemek için kooperatif kurmak istedi. Üreticilere kaliteli ve Tarım Bakanlığı standartlarına uygun gübre üretimi yapmadıkları zaman ilerleme kaydedemeyeceklerini,  hatta belki işyerlerini kapatmak zorunda kalacaklarını ifade etti ve onlara detaylı bilgiler verdikten sonra   “Gelin birlik olalım, kooperatifimizi kuralım, işimizi çağın gereklerine uygun ve daha kaliteli hale getirelim” diyerek diğer üreticilere seslendi üreticilerin çoğundan destek alıp Denizli Organik Solucan Gübresi (DOSGÜB) Kooperatifini kurdu. Kooperatif Bir hafta gibi kısa bir zamanda 65 üye sayısına erişti.

BAŞKANLIĞA GÜLEÇ SEÇİLDİ

Kooperatifin Yönetim Kurulu üyelerini tespit etmek ve Kooperatif üyelerini bilgilendirmek için Denizli Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda, üyeler tarafından Kooperatif Başkanı olarak Mükerrem Güleç seçildi.  DOSKÜB Kooperatifi Başkanı Mükerrem Güleç, yola ilk çıktığı zamandan bu güne umudumu hiç kaybetmediğini, çalışmalarını büyütmenin ve başkalarına da faydalı olabilmenin hayali ile çalışmalarına yön verdiğini, insanlara yardımcı olabilmek ve onların gözlerindeki umut ışığı görmenin kendisini çok mutlu ettiği belirtti ve Denizli İŞKUR’a, yola devam etmesini ve ilerlemesini sağlayan Denizli Ticaret Odası Başkanına, Girişimcilik eğitim hocam Mehmet Levent Kocaalan’a, Çalışma arkadaşı Uğur Bingöl’e, destekleri le hep yanında olan devlet büyüklerine ve ailesine çok teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.