Baba Mesleğine Sahip Çıktı

Baba Mesleğine Sahip Çıktı

Denizli’de Hamza Toktaş, yıllarca Almanya’da işçi olarak çalıştıktan sonra dört yıl önce Türkiye’ye kesin dönüş yaptı.

A+A-

Karakurt Mahallesi yakınlarında ‘Çakıroğlu Besicilik’ ismiyle besihane açan Toktaş, dede ve baba mesleği çobanlığa geri dördü.

Bir yıl önceden Tavas ve çevresi mahallelerden yeni doğan kuzuları ve oğlakları toplayan Toktaş, Kurban Bayramına kadar Vali Recep Yazıcıoğlu Gölü etrafında otlattığı küçükbaş kurbanlık hayvanlarını, müşterilerine kesip, temizleyip, parçalayıp teslim ediyor.

4 Yıl Önce Yuvaya Döndü

Yıl boyunca da adaklık, akika kurbanı kesmek isteyenlere hizmet veriyor. Besihanesinde canlı hayvan alım ve satımı da yaptığını anlatan Toktaş, “15 yıl Almanya’da işçi olarak çalıştım. Dört yıl öncede kesin dönüş yaparak Denizli’ye geldim. Elimdeki parayı en iyi bildiğim işte değerlendirmek istedim. Biz babadan dedelerden çobanlık mesleğiyle uğraşırız. Bende kurduğum besihaneyle atalarım yolunda ilerlemeyi tercih ettim. Kuzu ve oğlakken aldığım hayvanlarımı tamamen doğal yollarla besleyip kurbana hazırlıyorum. İsteyenlerin kurbanlıklarını besihanemizde kesip temizleyip parçalayıp teslim ediyoruz. Hijyenik ortamda, dört hayvanın aynı anda el değmeden yüzüldüğü makine sistemini de kurduk. Kesimle birlikte çok kısa bir sürede kurbanlığı yüzüp, temizleyip, parçalayıp sahibine teslim ediyoruz. Ehil kasaplarla hizmet veriyoruz. Kurban dışında da adaklık, akika veya hayvan kestirmek isteyenlere hizmet veriyoruz. Besihanemiz şimdilik küçükbaş hayvanlarda hizmet veriyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.