Baba – Oğul’un Kader i Bir Çizilmiş

Baba – Oğul’un Kader i Bir Çizilmiş

Pamukkale Üniversitesi Hastanesine koroner arter rahatsızlığı sebebi ile başvuruda bulunan baba oğul başarılı operasyon ile hayata tutundular.

A+A-

3 ay evvel başka bir merkezde koroner arter hastalığı nedeni ile 2 damarına koroner baypas ameliyatı yapılmış olan 63 yaşındaki Orhan Özgün kalp krizi sorunuyla Pamukkale Üniversitesi  Hastanesine başvuru yaptı.

Aynı Masaya Yattılar

Yapılmış olan koroner anjiyografisinde bu damarlarının tekrar tıkanması nedeni ile tekrardan ameliyat kararı alınıp Kalp ve Damar Cerrahisi servisine yatırıldı. Aynı gün içinde 44 yaşındaki oğlu Yüksel Özgün ise aort damarındaki genişleme, aort kapak yetmezliği ve koroner arter hastalığı teşhisi ile yine kalp ameliyatı olmak amacı ile aynı bölüme yatırıldı. Ameliyat hazırlıkları aynı odada yatarken tamamlanmış olan  baba-oğul aynı gün Prof. Dr. Bilgin Emrecan ve ekibi tarafından ameliyata alındı. Oğul Yüksel Özgün'e hemen hemen 3 saat devam eden bir ameliyatın ardından aort kapağıyla  beraber aortunun şah damarlarını verdiği yeri de içerisine alan kısmı değiştirilip bir koroner damarına da koroner baypas yapıldı. Baba Orhan Özgünse 2. defa kalp ameliyatı için oğlunun hemen arkasından ameliyat masasına yattı. Ortalama 3 saatlik bir ameliyattan sonra 4 damarına koroner baypas yapılıp yoğun bakımda oğluyla yan yana takibe alındı. 2 günün ardından baba-oğul yine beraber bir şekilde serviste aynı odaya çıkarıldı.

 

Ameliyattan bir hafta sonra sağlığına kavuşmuş olan baba-oğul yine aynı gün hastaneden taburcu edildi. Yapılmış olan operasyonlardan sağlıklı bir biçimde ayrılan baba-oğul her şey için Prof. Dr. Bilgin Emrecan ve ekibine teşekkür etti.

 

 

                            

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.