Babadağlı Hayvan Üreticisine Damızlık Koç

Babadağlı Hayvan Üreticisine Damızlık Koç

Denizli'nin Babadağ İlçesi'nde, köylülere Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi kapsamında temin edilen 37 baş Tahirova cinsi damızlık koç, dağıtıldı.

A+A-

Babadağ'da koçların dağıtımı için düzenlenen törene AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Babadağ Kaymakamı Nebi Çanga, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu ve Ak Partili Babadağ Belediye Başkanı Salim Demirezen katıldı. Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Denizli ekonomisinde önemli bir yer tutan küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesi için Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi'ni hayata geçirdiklerini, yetiştiricilerin elinde bulunan koyun sürülerine yüksek vasıflı damızlık koçların katılımıyla işletmelerin verimliliğin artırılmasının amaçlandığını söyledi. 

Babadağ'da 8 bin 382 baş koyun ve 8 bin 995 baş keçi bulunduğunu belirten Kutlu, Tahirova koyun ırkının süt veriminin yıllık ortalama 240 litre olduğunu, doğumda kuzu sayısının ortalama iki olduğunu, bu nedenle Babadağ'da hayvan üreticilerine Tahirova cinsi damızlık koç dağıtımını hayata geçirdiklerini kaydetti. Törenle yapılan kura çekimi sonrası 11 hayvan üreticisine 37 baş damızlık Tekirova cinsi koç dağıtıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.